Asus X550JK-XX115D – performanța portabilă

Indiferent dacă vrei să înlocuiești sistemul desktop cu un laptop sau ești nevoit să alegi un PC portabil pentru că pleci la facultate sau ai nevoie de un astfel de dispozitiv pentru birou, modelul Asus X550JK-XX115D ți se va părea atractiv. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2499 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să îl cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 90 de lei. Modelul este unul foarte atractiv, oferind un randament foarte bun pentru un model mid-range. Punctele sale forte sunt procesorul Intel Core i5 care oferă o viteză foarte bună de răspuns chiar și în multitasking, placa video dedicată NVIDIA și autonomia decentă. În același timp, designul este unul atractiv. Punctele ceva mai slabe sunt reprezentate de lipsa stocării SSD și memoria RAM ce poate fi îmbunătățită. Per ansamblu alegerea este una foarte inspirată, laptopul oferind cel mai bun raport calitate-preț.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Designul acestuia te va atrage prin faptul că este ultra portabil, fiind slim și ușor. Carcasa este alcătuită într-o combinație elegantă de gri închis și gri deschis. Profilul este cu 5% mai subțire decât în cazul seriilor anterioare. Capacul este prevăzut cu o textură circulară concentrică. Tastatura include și partea numerică, fiind adaptată pentru gaming și lucrul cu cifre. Aceasta este alcătuită dintr-o singură bucată și oferă o experiență confortabilă de scris. Experiența plăcută este susținută de tehnologia IceCool care menține rece zona de sprijin pentru mâini. Touchpad-ul este generos și oferă un control precis. Dimensiunile totale ale modelului sunt de 380 x 29.2 – 31.7 x 251 mm, iar greutatea este de 2.4 kg.

Poze cu laptopul

Asus X550JK-XX115D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul este unul simplu, având o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 de pixeli.

Configurația hardware este una mai mult decât satisfăcătoare pentru acest nivel de preț. Modelul este dotat cu un procesor Intel Core i5, Haswell cu o frecvență de 2.8 GHz, care poate face boost până la 3.4 Ghz atunci când sistemul de operare are nevoie de susținere suplimentară. Configurația mai cuprinde o memorie RAM DDR3 de 4 GB cu capacitatea de extindere până la 8 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GTX 850M. Vei putea să rulezi astfel orice joc la un nivel mediu spre high. Experiența multimedia este una interactivă.

Capacitatea de stocare pe HDD este de 1 TB. Din păcate nu este disponibilă și stocarea SSD. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 preinstalat.

La nivel multimedia întâlnim un sistem audio dotat cu difuzoare stereo Sonic Master. Sunetul are o calitate destul de bună. Mai sunt disponibile o cameră web VGA pentru apeluri pe Skype și un cititor de carduri care suportă mai multe formate. Există și o unitate optică DVD RW.

La nivelul port-urilor vei găsi 1 port 2.0 USB, 2 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port mini-VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless.

Autonomia este susținută de o baterie Li-Ion cu 4 celule, fiind una medie. Autonomia ajunge până la 2-3 ore de lucru.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core I5 Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată NVIDIA,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Conectivitate - 8.8
Performanțe - 8.1

8.5

O alegere puternică

Asus X550JK-XX115D este un laptop ce vine echipat cu un procesor destul de puternic pentru a face față programelor solicitante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.