Asus X550CC-CJ687D – laptop cu touch screen

Te gândești să îți achiziționezi un laptop cu performanțe bune, dar și un preț rezonabil? Ce spui de laptopul Asus X550CC-CJ687D, un model cu un preț de aproximativ 2400 lei (verifică preț actualizat), și o configurație extraordinară pentru un utilizator obișnuit.

Producătorul taiwanez reușește să impresioneze cu fiecare laptop printr-un design spectaculos, precum și prin finisaje bine realizate. Laptopul face parte din seria X, ce a fost proiectată pentru multitasking și divertisment. Vorbim de un laptop elegant, modern și extrem de interesant, cu un profil cu 5% mai subțire decât modelele din seria anterioară.

Pe carcasă se poate observa un finisaj concentric, iar la interior laptopul găzduiește o tastatură completă de tip chiclet, cu taste silențioase și bine despărțite, astfel încât să se evite greșelile din timpul tastării. De asemeni putem observa un touchpad destul de mare, cu control intuitiv multi-point, ce pare destul de ușor de utilizat, astfel încât nu veți avea nevoie de mouse.

De acum nu veți mai întâmpina probleme legate de faptul că laptopul s-ar putea încălzi, deoarece modelul acesta încorporează tehnologia IceCool, ce menține palm rest-ul rece, prin urmare activitățile pe laptop nu vor mai fi insuportabile în zilele lungi și călduroase de vară, ba din contră. De asemei nu trebuie omis faptul că este un model portabil, ce cântărește numai 2,3 kg, prin urmare poate fi transportat destul de ușor, indiferent de distanță.

Poze cu laptopul Asus X550CC-CJ687D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior Asus X550CC-CJ687D surprinde în mod plăcut prin procesorul Intel Core i3, 3214U, un model Ivy Bridge, cu 2 nuclee, realizat pe arhitectura de 22 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,8 GHz. Laptopul dispune de 2 plăci video, una integrată, un model Intel HD Graphics 4000, ce funcționează atunci când folosiți aplicații mai puțin solicitante din punct de vedere grafic și un chipset dedicat NVIDIA GeForce GT 720M de 2 GB DDR3, pentru jocuri sau alte aplicații cu grafică avansată. Pentru cei ce își doresc un laptop dedicat unui gaming de excepție, cu siguranță ar trebui să se orienteze către un model ceva mai puternic.

Vine cu o memorie RAM de 4 GB DDR3, care poate fi upgradată destul de ușor până la 16 GB, în funcție de nevoile fiecăruia. În ceea ce privește hard disk-ul, mi-ar fi plăcut să văd un SSD, dar până la urmă ne mulțumim cu cei 500 GB și în cazul în care totuși nu sunt de ajuns, există opțiunea unui hard disk extern.

La capitolul porturi și multimedia, producătorul echipează destul de bine laptopul, acesta dispunând de: cameră WEB HD, cititor de carduri SD, DVD RW, HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0(pentru ca transferul de date să se facă mai rapid), VGA(în cazul în care doriți să fiți mai productivi și să conectați un monitor) și bluetooth.

Modelul Asus vine la pachet cu tehnologia SonicMaster și Asus AudioWizard pentru un sunet fin și clar. Veți putea distinge sunetele fiecărui instrument în parte. Display-ul este un model Glare cu Support Touch panel, ce facilitează utilizarea laptopului în special în cadrul unei prezentări sau a unei ședințe. Are o diagonală de 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Sistemul de operare este cel gratuit Free DOS, dar îmi dau seama că dacă ar fi venit cu Windows 8, cu siguranță și prețul i-ar fi crescut simțitor.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • placă video dedicată,
  • display cu touch screen

Contra:

  • hard disk-ul putea să aibă o capacitate mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X550CC-CJ687D este un laptop proiectat pentru multitasking și divertisment, ce se va descurca excelent indiferent de sarcina la care va fi supus.

User Rating: 4.4 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.