Asus X550CA-XX181D – un laptop accesibil

Pentru studenții care au nevoie de un laptop pe care să noteze cursurile și pe care să îl foloseacă pentru prezentări de proiecte sau pentru utilizatorii care au nevoie de un dispozitiv de încredere pe care să îl poarte peste zi la locul de muncă, modelul Asus X550CA-XX181D este unul foarte atractiv. Acesta atrage prin portabilitate, dotările decente și prețul accesibil. Prețul său este de aproximativ 1250 lei (verifică preț actualizat). Laptopul are un raport calitate-preț foarte bun, remarcându-se prin ecranul HD, procesorul care permite desfășurarea unui spectru larg de activități și conectivitatea ridicată. În același timp, laptopul are un design atractiv și o autonomie bună. Modelul este o alegere inspirată.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Laptopul are un design slim, fiind potrivit pentru a fi purtat pe parcursul zilei. Designul se remarcă prin culoare și prin calitatea materialelor din care este alcătuit. Astfel, carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară, iar modelul este disponibil într-o combinație reușită de roșu și negru. Datorită plasticului mat și texturat de pe capac și din zona de sprijin pentru mână, carcasa nu reține urmele de degete. Laptopul are dimensiunile 380 x 31.7 – 24.8 x 251 mm și o greutate de 2.3 kg.  Tastatura este neagră și are tastele cu priză scurtă, fiind ușor de apăsat și oferind o experiență de utilizare confortabilă. Tastatura include și partea numerică, fiind astfel potrivită pentru activități office sau de gaming. Touchpad-ul este foarte precis.

Poze cu laptopul Asus X550CA-XX181D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul are un ecran LED cu diagonala de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Ecranul este de tip glare, așa că oferă avantajul de a avea unghiuri de vizibilitate foarte bune și de a fi potrivit și pentru gaming. Imaginile redate au o calitate superioară.

La nivelul dotărilor tehnice, laptopul beneficiază de un procesor  Intel Dual Core cu o putere de 1.5 Ghz și un procesor grafic Intel HD Graphics integrat. Procesorul permite desfășurarea cu succes a activităților de rutină și a celor multimedia de tipul vizionării de filme. Pentru a susține procesorul, laptopul dispune de o memorie DD3 de 4 GB.

Capacitatea de stocare a laptopului este de 500 GB, existând suficient spațiu pentru fișiere video și audio în diverse formate, programe, jocuri etc.

La nivel multimedia, laptopul dispune de un sistem audio asigurat de tehnologia Sonic Master. Laptopul mai beneficiază de o cameră Web HD de 720p. Camera are un senzor extrem de sensibil care oferă rezultate bune în diferite condiții de lumină. Așadar, convorbirile Skype vor fi de calitate, simțind prietenii și rudele mai aproape.

Asus X550CA-XX181D dispune de o unitate DVD RW și cititor de carduri SD care suportă modele SD, SDHC și SDXC. La nivelul conectivității, laptopul mai beneficiază de 1 port USB 3.0 cu o viteză de transfer de 10 ori mai mare, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI și 1 port VGA. Laptopul poate astfel să se conecteze la un proiector, ecran de televizor, HDD-uri externe etc. În același timp, laptopul se poate conecta la dispozitive prin Bluetooth. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau Wi-Fi.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-Ion de 4 celule, rezistând până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • tastatură chiclet,
  • preț accesibil,

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Asus X550CA-XX181D este un laptop cu un preț rezonabil, dar și cu specificații decente, ce se potrivește utilizatorilor fără foarte multe pretenții.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.