Review ASUS X540SA-XX577 – un laptop ieftin pentru activitățile office

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Conectivitate - 7.6
Performanțe - 7.3

7.9

O alegere accesibilă

ASUS X540SA-XX577 este un laptop cu o configurație entry-level, potrivit pentru activitățile office și multimedia. Are un preț extrem de atractiv și se potrivește utilizatorilor mai puțin pretențioși.

Vezi în magazin
User Rating: 2.8 ( 2 votes)

Pentru mulți dintre noi laptopurile reprezintă piesa de rezistență în activitatea desfășurată, fie că vorbim de activitatea munca de birou sau de gaming. Însă pentru alții, laptopurile sunt un mijloc de relaxare, divertisment și ocazional pentru anumite taskuri. Pentru cea de-a doua categorie, consider că achiziția unui laptop nu ar trebui să fie o investiție prea costisitoare. ASUS X540SA-XX577 ar putea fi o achiziție excelentă pentru cei ce își doresc un astfel de laptop. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 899 lei(verifică preț actualizat), un preț extrem de atractiv și accesibil din punctul meu de vedere.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Cel.

În ciuda prețului deloc mare, avem de-a face cu un laptop elegant, cu finisaje bine definite. De departe laptopurile Asus se remarcă printr-un design interesant și foarte atrăgător. Modelul XX577 are o carcasă din plastic neagră, cu o textură liniară fină, ce evidențiază discret logo-ul producătorului. În punctul său cel mai înalt atinge o grosime de 27,2 mm. De îndată ce îi ridici carcasa, te întâmpină o tastatură completă, de tip chiclet, ce asigură utilizatorului confortul necesar pentru o tastare îndelungată. Cursa tastelor fiind destul de joasă, face ca tastatura să nu fie zgomotoasă. Mai mult de atât laptopul este un model portabil, ce cântărește doar 1,9 kg. Asta înseamnă că îl vei putea strecura chiar și în bagajul de călătorie.

Poze cu ASUS X540SA-XX577

ASUS X540SA-XX577

Verifică în magazin

Specificații tehnice

Modelul Asus vine echipat la interior cu un procesor Intel Celeron N3060, Braswell, tactat la o frecvență de 1,6 GHz. Datorită tehnologiei Turbo Boost, aceasta poate ajunge la 2,4 GHz, în cazul activităților ceva mai solicitante. Procesorul nu departe de a fi unul puternic, însă pentru activitățile office și multimedia, se va descurca decent.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, iar capacitatea de stocare este de tip SSD, de 128 GB, ceea ce surprinde în mod plăcut. 128 GB nu înseamnă un spațiu foarte mare, ceea ce obligă utilizatorul să își mențină laptopul curat, fără a păstra fișiere inutile. Însă partea frumoasă a unui SSD este viteza sa de scriere și de citire.

Placa video integrată, este un chipset Intel HD Graphics 400, ce se va descurca decent chiar și în cazul unui gaming ocazional. E adevărat, nu și în cazul jocurilor cu o grafică avansată. Dar la un asemenea preț, nu cred că este cazul să discutăm despre asemenea pretenții.

Laptopul Asus XX577 dispune de un DVD RW, o cameră Web VGA(potrivită pentru conversațiile pe skype), un cititor de carduri SD/ SDHC/ SDXC și un microfon integrat cu două difuzoare integrate. Sonorizarea de tip Sonic Master este responsabilă pentru un sunet fidel, foarte calitativ, cu un nivel de precizie foarte ridicat.

În ceea ce privește porturile ele sunt dispuse pe partea stângă, iar aici vei găsi: o ieșire audio, un port USB 2.0, un port USB 3.0, un port HDMI, USB-C, VGA și mufa RJ-45.

Display-ul nu se evidențiază prin nimic special. Este un LCD LED de 15,6 inch, ce are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Ecranul este Glare sau strălucitor, ceea ce înseamnă că laptopul nu poate fi utilizat în exterior, în bătaia unei lumini puternice. Se reflectă totul în ecran și nu vei putea vedea practic nimic.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț accesibil,
  • SSD de 128 GB,
  • USB-C

Contra:

  • nu are un procesor puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.