ASUS X540SA-XX366 – o alegere entry-level cu preț mic

Alegerea unui laptop adesea se dovedește a fi o decizie destul de dificilă. Înainte de a lua o decizie punem în balanță specificații, preț, design sau brand. Dacă pentru anumiți utilizatori este absolut necesar ca laptopul să vină cu o configurație puternică, ei bine pentru alții este un laptop entry-level. ASUS X540SA-XX366 este un laptop potrivit pentru cei din a doua categorie. Are un preț de aproximativ 999 lei (verifică preț actualizatși poate fi găsit în oferta magazinului eMAG.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Cel și evoMAG.

Din punct de vedere al design-ului vorbim de un laptop elegant, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul taiwanez de atâția ani de zile. Vine cu un aspect ce imită destul de bine metalul, prezintă o textură liniară fină, foarte plăcută și este disponibil pe o nuanță de argintiu. Odată ridicată clapeta, te întâmpină o tastatură de tip chiclet, completă și ergonomică. Tastele au cursa joasă, așa că sunt destul de silențioase și plăcute la utilizare. În punctul cel mai înalt, laptopul atinge 25,4 mm, iar greutatea sa ajunge la 1,9 kg, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un model portabil, ușor de transportat.

Poze cu ASUS X540SA-XX366

ASUS X540SA-XX366

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul este animat de un procesor Intel Celeron N3060, tactat la 1,6 GHz, cu posibilitatea de a ajunge până la 2,4 GHz, prin tehnologia Turbo Boost. Memoria RAM de 4 GB DDR3 este suficientă ținând cont de configurația dată. Capacitatea de stocare este de tip HDD, de 500 GB, nici nu mă așteptam la mai mult de atât având în vedere prețul. Dacă totuși simți că ar fi insuficient pentru nevoile tale, poți apela la stocarea in cloud, unde îți poți urca fotografii, filmulețe sau orice tip de fișier îți dorești.

Display-ul este de tip LCD LED de 15,6 inch, cu rezoluție HD, nimic deosebit. Ce trebuie să știi este calaptopul are un ecran strălucitor(Glare), ceea ce înseamnă că este potrivit pentru interior, nu pentru a fi folosit la exterior, în bătaia soarelui. Se reflectă lumina și nu se mai vede mare lucru.

La capitolul conectivitatea am rămas plăcut surprisă, laptopul vine echipat cu noul standard USB Type C, asta deși în prezent sunt laptopuri mult mai scumpe ca acesta, ce nu beneficiază de prezența acestui port. În plus, laptopul vine și cu: un port USB 2.0, un port USB 3.0, un port HDMI, VGA, o ieșire audio digitală, DVD RW, o cameră WEB pentru conversații cât mai plăcute pe Skype și un cititor de carduri.

Sonorizarea este destul de calitativă, avem două difuzoare integrate dotate cu tehnologia Sonic Master, ce reușesc să redea un sunet bun, nu foarte puternic, dar dacă îți dorești mai multă putere, poți opta pentru o pereche de boxe.

Place video integrată este un model Intel HD Graphics 400, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile office și multimedia, nu și pentru gaming.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut
  • preț mic
  • USB Type-C

Contra:

  • ținând cont de preț, nu am ce să îi reproșez

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 8
Performanțe - 7.5

8

ASUS X540SA-XX366 este un laptop de buget, cu specificații decente, ce se va potrivi de minune pentru aplicațiile office și multimedia.

Vezi în magazin
User Rating: 3.58 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.