ASUS X540SA-XX018D – un laptop ieftin și elegant

ASUS X540SA-XX018D este un laptop cu specificații entry-level, ce se adresează utilizatorilor mai puțin pretențioși când vine vorba de performanțe. Modelul poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la un preț de aproximativ 1499 lei(verifică preț actualizatsau poate chiar mai ieftin, dacă ai norocul să îl prinzi la promoție.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Cel, Evomag și Altex.

Notebook-ul taiwanezilor de la Asus atrage din prima clipă prin designul extrem de plăcut și rafinat. Finisajele sunt bine realizate, iar materialele folosite par calitative. Carcasa este realizată dintr-un platic negru, cu o textură liniară, ce pune în valoare logo-ul producătorului.

Tastatura completă este ergonomică, cu taste joase și puțin zgomotoase, astfel că va fi o adevărată plăcere să o utilizezi. Faptul că avem de-a face cu o tastatură chiclet(antistropi) reprezintă un mare plus. Este mai ușor de curățat, iar greșelile de tastare sunt reduse considerabil, deoarece posibilitatea de a atinge tastele vecine este mult mai mică față de tastaturile clasice. Cântărește numai 1,9 kg, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un model portabil, ușor de transportat.

Poze cu ASUS X540SA-XX018D

ASUS X540SA-XX018D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Deși vorbim de un laptop cu un preț mic, totuși acesta vine echipat cu tehnologia IceCool, ce face ca utilizarea laptopului să fie răcoroasă chiar și după sesiuni prelungite de lucru. Suprafața suportului pentru palme rămâne la o temperatură de 28 – 35°C.

Este animat de un procesor Intel Pentium N3700, realizat pe arhitectura de 14 nm. Atinge o frecvență de 1,6 GHz în cazul activităților lejere, dar pentru cele puțin mai solicitante, frecența atinge 2,4 GHz datorită tehnologiei Turbo Boost.

Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, la care se poate face un upgrade de până la 8 GB în cazul în care consideri că cei 4 GB din dotare sunt insuficienți. Hard disk-ul are o capacitate de 500 GB, ceea ce asigură un spațiu decent de stocare a datelor. În cazul în care ai nevoie de mai mult, nu uita de varianta stocării in cloud sau de varianta unui HDD extern.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics potrivită pentru activitățile office și multimedia. În cazul în care ești pasionat de gaming, recomandat ar fi să te orientezi către modelele cu o configurație puternică, ce au o placă video dedicată.

Ecranul are o diagonală de 15,6 inch și o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Asta însemnă că îți asigură imagini destul de calitative și naturale.

La capitolul conectivitate, laptopul stă destul de bine, în ciuda faptului că este un entry-level: DVD RW, cameră WEB(pentru conversații plăcute cu cei dragi), cititor de carduri, un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, VGA(poți lucra mai eficient conectând un monitor) și bluetooth. Surpriza ar fi că laptopul Asus dispune și de un port USB Tip-C, ce oferă o viteză de transfer de până la 5 Gbit/s, ceea ce înseamnă că transferul unui film de 2GB ar dura mai puțin de 2 sec.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • USB-C,
  • portabil,
  • tehnologia IceCool

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Conectivitate - 8.4
Performanțe - 7.9

8.6

O alegere accesibilă

ASUS X540SA-XX018D este un laptop elegant, cu o configurație potrivită pentru activitatea office. Notebook-ul vine echipat cu USB-C.

Vezi detalii
User Rating: 3.64 ( 6 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.