ASUS X540SA-XX004D – un laptop office cu preț mic

ASUS X540SA-XX004D este un laptop cu o configurație entry-level, recomandat pentru activitățile lejere, office rețele de socializare, filme, etc. Poate fi găsit în oferta eMAG la un preț de aproximativ 1149 lei(verifică preț actualizatsau îl poți achiziționa în rate lunare de 66 lei.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Cel, Evomag și Altex.

Din punct de vedere al designului, laptopurile Asus se prezintă extraordinar. Producătorul taiwanez pune accent pe eleganță și rafinament. Deși vorbim de un laptop cu un preț mic, îți pot spune că aspectul lui este unul curat, modern. Carcasa din platic prezintă un model liniar discret, ce evidențiază într-un mod subtil logo-ul producătorului. Tastatura neagră este de tip chiclet și se evidențiază într-un mod plăcut pe un fundal argintiu. Vorbim de o tastatură completă, ce îți asigură confortul necesar pentru o tastare cât mai plăcută. Laptopul cântărește 1,9 kg, ceea ce îl face un tovarăș bun pentru călătorii și nu numai.

Poze cu ASUS X540SA-XX004D

ASUS X540SA-XX004D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă în ceea ce privește designul convinge cu ușurință, să trecem mai departe și la aspectele tehnice. Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Celeron N3050, realizat pe arhitectura de 14 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,6 GHz. Datorită tehnologiei Turbo Boost, frecvența poate ajunge până la 2,16 GHz în cazul activităților mai solicitante.

Are o memorie RAM de 4 GB DDR3, care poate suferi un upgrade de până la 8 GB în cazul în care este nevoie. Capacitatea de stocare este de tip HDD, de 500 GB, suficient zic eu pentru configurația dată. În cazul în care ai nevoie de mai mult, nu uita de stocarea in cloud.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile office, nu și pentru gaming.

Display-ul este unul clasic de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli, ce îți asigură imagini clare și detaliate. Ecranul este de tip Glare(strălucitor), ceea ce înseamnă că laptopul nu poate fi utilizat la exterior, deoarece lumina se reflectă în display și practic nu mai vezi nimic.

În ceea ce privește conectivitatea, modelul Asus vine dotat cu: un DVD RW, o cameră WEB, un cititor de carduri, un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, VGA(poți conecta un monitor) și bluetooth. Mi-ar fi plăcut să vină cu mai multe porturi USB 3.0, dar având în vedere prețul, nu mă surprinde acest aspect.

Sunetul este unul mediu, susținut de două difuzoare integrate, cu tehnologia SonicMaster. Pentru o sonorizare mai puternică, vei avea nevoie de o pereche de boxe.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț decent,
  • USB 3.0,
  • portabil

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Conectivitate - 7.9
Performanțe - 7.6

8.1

O alegere accesibilă

ASUS X540SA-XX004D este un laptop cu o configurație entry-level și un preț excelent, potrivit pentru activitățile ceva mai lejere.

Vezi detalii
User Rating: 2.75 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.