ASUS X540LJ-XX001D – un laptop bun, cu preț mic

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 8.2
Performanțe - 8

8.2

O alegere accesibilă

ASUS X540LJ-XX001D este un laptop cu o configurație bunicică, potrivit pentru a-l pune la treabă zi de zi, dar și pentru clipele de relaxare.

Vezi detalii
User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Numele Asus provine din mitologia greacă, mai exact de la calul înaripat Pegasus, ce reprezintă inspirație artistică și învățătură. Asus se vrea a fi un brand ce încorporează puterea, spiritul creativ și puritatea, toate aceste caracteristici fiind simbolizate de creatura mitică. ASUS X540LJ-XX001D este un laptop cu o configurație mid-level, ce potrivit atât pentru munca de zi cu zi, cât și pentru distracție. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1749 lei(verifică preț actualizat), un preț destul de accesibil și atractiv.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Evomag, Cel și Altex.

Din punct de vedere al designului, discutăm despre un model elegant, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul. Finisaje bine definite, materiale premium, o construcție solidă și rafinată. Carcasa este dintr-un plastic ușor texturat, ce evidențiază în mod discret logo-ul producătorului taiwanez. Notebook-ul cântărește 1,9 kg și are dimensiunile de 381,4 x 27,2 x 251,5 mm(W x H x D), ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un notebook portabil, numai bun de luat chiar și în vacanță. De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură ergonomică, completă, potrivită pentru o tastare îndelungată. Tastele au cursa scurtă, astfel că nu vor fi zgomotoase.

Poze cu ASUS X540LJ-XX001D

ASUS X540LJ-XX001D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă pe partea de design ne-a convins, să vedem ce oferă și pe parte de specificații. ASUS X540LJ-XX001D este un laptop cu procesor Intel-Core i3-4005U, un procesor din generația Haswell, tactat la 1,7 GHz.

Puterea procesorului este susținută de cei 4 GB de memorie RAM, de tip DDR3. Aceasta poate suferi oricând un upgrade de până la 8 GB, în cazul în care utilizatorului nu-i ajung cei 4 GB din dotare. Capacitatea de stocare este de tip HDD, de 500 GB. Aș spune că este suficient pentru cei mai puțin pretențioși. Totuși nu uita că la nevoie există și varianta stocării in cloud sau poți opta pentru un HDD extern.

Placa video este un chipset dedicat, nVidia GeForce 920M, de 2 GB, ce se va descurca excelent pe partea office și multimedia, dar nu se face de râs nici pe partea de gaming.

Conectivitatea este asigurată de o gamă destul de generoasă de porturi: un port HDMI, un port USB 3.0(pentru o viteză de transfer cu până la de 10 ori mai rapidă), un port USB 2.0, VGA(poți conecta un monitor pentru mai multă eficiență), o ieșire audio, DVD RW, o cameră WEB(pentru conversații mai plăcute), un cititor de carduri și bluetooth.

Laptopul este echipat cu un sistem audio SonicMaster, ce oferă un sunet expansiv, clar, puternic, chiar și atunci când volumul este la maxim.

Dsiplay-ul este un LCD LED standard, de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Laptopul are un ecran Glare(strălucitor), ceea ce limitează puțin utilizarea lui în orice spațiu. Aici vorbesc de spațiile luminate sau la exterior, în bătaia soarelui. Practic nu vei reuși să vezi ceva, deoarece lumina se reflectă în ecran.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • placă video dedicată

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.