ASUS X540LA-XX002D – un laptop multimedia cu preț accesibil

Ești în căutarea unui laptop cu specificații medii, care să te sprijine în activitatea ta de zi cu zi? În cazul acesta poate ar fi bine să îți arunci o privire peste modelul ASUS X540LA-XX002D. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG la prețul de aproximativ 1599 lei(verifică preț actualizat). În cazul  în care nu ți-l permiți, dar crezi că este modelul care ți s-ar potrivi, este bine de știut că îl poți achiziționa chiar și în rate lunare de 92 lei.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Cel, Evomag și Altex.

Din punct de vedere al designului, vorbim de un laptop elegant, modern, un laptop ce se remarcă prin finisaje bine definite. Carcasa este realizată dintr-un plastic negru, cu un model liniar plăcut. Odată ridicată clapeta, te întâmpină o tastatură ergonomică de tip chiclet. Blocul numeric este și el prezent și te va ajuta să lucrezi cu cifrele mult mai eficient. Tastatura îți asigură confortul necesar pentru o tastare îndelungată, astfel că vei putea lucra liniștit chiar și peste program, fără dureri de încheieturi. Laptopul beneficiază de Tehnologia Asus Smart Gesture ce utilizează câteva tehnici de producție, pentru a face posibilă atingerea unui nivel ridicat de sensibilitate a touch pad-ului. Acest aspect te va ajuta să navighezi cu ușurință printre paginile web.

Laptopul este portabil, cântărește numai 1,9 kg, ceea ce înseamnă că îl vei strecura cu ușurință în geantă ori de câte ori pleci la treabă. Deși vorbim de un laptop cu un preț accesibil, ei bine îți pot spune că acesta vine echipat cu tehnologia Asus IceCool, ce asigură o temperatură de 28°C – 35°C la suprafața suportului pentru palme, o temperatură mai mică decât cea a corpului.

Poze cu ASUS X540LA-XX002D

ASUS X540LA-XX002D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În ceea ce privește partea tehnică, laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core i3, 4005U, un model Haswell, tactat la 1,7 GHz, ce este construit pe tehnologia de 22 nm. Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, cu posibilitatea unui upgrade de până la 8 GB pentru cei mai pretențioși. Hard disk-ul are o capacitate satisfăcătoare de 500 GB. Având în vedere prețul, nici nu mă așteptam la mai mult. Totuși dacă ți se pare insuficient, nu uita că poți apela la varianta de stocare in cloud sau la un hard disk extern.

Display-ul are o diagonală clasică, de 15,6 inch și o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli, ce îți asigură imagini clare, realiste, ce au un contrast destul de bun. Ecranul este Glare, strălucitor, ceea ce face imposibilă utilizarea laptopului la exterior și asta deoarece lumina se reflectă în ecran și practic nu mai vezi nimic.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activități lejere, office, multimedia. Pentru gaming îți recomand să te orientezi către un model cu o configurație mult mai puternică, cu placă video dedicată.

La capitolul conectivitate, modelul Asus vine echipat cu: un DVD RW, VGA, un cititor de card, un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0(pentru un transfer de date mai rapid), VGA(pentru a conecta un monitor) și bluetooth.

Sonorizarea este susținută de difuzoarele integrate SonicMaster, ce livrează un sunet puternic, clar și plăcut, chiar și atunci când volumul este la maxim.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • Intel Core i3,
  • preț decent,
  • USB 3.0,
  • portabil

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 8
Performanțe - 8.1

8.2

O alegere accesibilă

ASUS X540LA-XX002D este un laptop cu o configurație medie, pe care îl vei putea achiziționa la un preț extrem de atractiv.

Vezi detalii
User Rating: 3.45 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.