Asus X451MAV-VX297D – laptopul la preț de tabletă

Momentul actual este unul foarte potrivit pentru cei care vor să își cumpere un laptop simplu, fără prea multe pretenții, și nu vor să investească o sumă prea mare. Asus X451MAV-VX297D este un model care are un preț asemănător tabletelor mid-range, având avantajul de a putea susține activități mai complexe decât acestea. Poate fi găsit în magazine la prețul de 999 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să îl cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 28 de lei. Raportul calitate-preț este unul foarte bun. Pentru un preț mai mic de 1000 de lei vei beneficia de un dispozitiv care îți poate susține activitățile de lucru și divertisment la un nivel decent. Designul este unul portabil, iar sunetul este puternic. În plus, autonomia este foarte bună. La acest preț nu poți reproșa nimic.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Designul laptopului este unul foarte simplu. Carcasa este alcătuită din plastic și este complet neagră. Suprafața este mată. Modelul are dimensiunile de 348 x 37.6 – 30.6 x 241 mm și o greutate de aproximativ 2 kg, fiind ușor de transportat. Touchpad-ul este unul destul de mare și dotat cu un sistem multi-touch. Tastatura este plată și oferă o viteză bună de scris.

Poze cu laptopul

Asus X451MAV-VX297D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 14 inch și o rezoluție de 1366 x 768 de pixeli. Imaginile sunt redate la calitate HD, filmele și restul conținutului video arătând foarte bine.

La partea configurației tehnice dotările sunt conform prețului. Astfel, întâlnim un procesor Intel Celeron Dual Core cu o putere de 2.1 Ghz care poate face boost până la 2.6 Ghz. Performanța acestuia lasă de dorit la o primă vedere. Totuși, alături de memoria RAM de 2 GB și placa video integrată Intel HD Graphics, randamentul este unul decent pentru un utilizator fără pretenții. Dacă urmează să folosești laptopul pentru vizionarea de filme, lucrul în diferite documente, realizarea de prezentări sau navigarea pe internet, utilizarea va fi una fluidă. După cum era de așteptat, nu vei putea rula jocuri recente, ci doar versiuni mai vechi, de câțiva ani în urmă.

Capacitatea de stocare este de 500 GB. Vei avea suficient spațiu pentru programe, filme, fotografii etc. Laptopul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 preinstalat.

La nivel multimedia e de remarcat faptul că nu ai la dispoziție o unitate optică. Comunicarea și transferul de date se fac doar prin intermediul port-urilor. Există însă un cititor de carduri SD/MMC. Sunetul este cel deja clasic pentru modelele Asus, difuzoarele SonicMaster asigurând un volum puternic.  Vei găsi de asemenea și o cameră web VGA pentru apeluri video pe Skype.

În ceea ce privește port-urile, vei găsi 1 port USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Te vei putea conecta astfel la orice dispozitiv exterior video sau pentru transferul de date. Conexiunea la internet se poate stabili wireless sau prin cablu.

Modelul este dotat cu o baterie Li Ion cu 3 celule, având o autonomie foarte bună pentru categoria sa. Bateria poate rezista până la 2-3 ore fără a fi conectată la priză.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • preț decent,
  • bluetooth
  • portabil,

Contra:

  • memorie RAM de 2 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest 1produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 7.3
Conectivitate - 7.2
Performanțe - 7.3

7.3

O alegere accesibilă

Asus X451MAV-VX297D este un laptop extrem de accesibil, ce se potrivește utilizatorilor fără mari pretenții când vine vorba de putere.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.