Asus X451MAV-VX296B – laptopul ultra accesibil de zi cu zi

Dacă nu ai foarte multe cerințe pe partea performanței și ai la dispoziție un buget mic, laptopul Asus X451MAV-VX296B reprezintă o opțiune foarte atractivă pentru tine. Acesta nu se remarcă neapărat pe vreun nivel, reușind însă să îți ofere o utilizare decentă. Laptopul Asus poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1099 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să îl cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 40 de lei. Raportul calitate-preț este unul foarte bun. Modelul nu este unul foarte performant, dar își face bine treaba, iar în activitățile de zi cu zi oferă o viteză de lucru foarte bună. În plus, autonomia este destul de ridicată, te poți conecta la diferite dispozitive cu ajutorul port-urilor, iar designul este portabil, așa că îl poți lua cu tine la cursuri sau în călătorii, putând lucra de oriunde. Per ansamblu, alegerea este una foarte bună pentru acest nivel de preț.

Designul este unul simplu. Carcasa este alcătuită din plastic și neagră în totalitate. Atât capacul, cât și zona de sprijin pentru mâini sunt prevăzute cu o textură ușoară care ajută la imunitatea în fața amprentelor. Touchpad-ul este generos și oferă un control precis și la îndemână. Tastatura este foarte plată și oferă o viteză bună de scriere. Dimensiunile laptopului sunt de 348 x 37.6 – 30.6 x 241 mm, iar greutatea acestuia este de doar 2 kg.

Poze cu laptopul

Asus X451MAV-VX296B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este anti-glare și are diagonala de 14 inch. Imaginile sunt redate la o rezoluție de 1366 x 768 de pixeli, având o calitate HD.

La partea configurației lucrurile sunt la fel de simple. Modelul este dotat cu un procesor Intel Celeron Dual Core cu o putere de 2.1 GHz. Atunci când sistemul de operare este suprasolicitat acesta poate suplimenta cu o putere de până la 2.6 GHz. Procesorul este însoțit de o placă video integrată Intel HD Graphics și o memorie RAM de 4 GB. Prin urmare, vei putea desfășura fără probleme activitățile de zi de zi precum navigarea pe internet, realizarea de prezentări, redactarea de texte, vizionarea de filme etc.

Capacitatea de stocare pe HDD este de 500 GB, existând suficient spațiu pentru programe, filme, fotografii etc. Laptopul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 preinstalat.

Este de apreciat faptul că sunetul este unul de calitate. Acest lucru se datorează difuzoarelor stereo SonicMaster care asigură un sunet puternic și omniprezent. Muzica și efectele din filme se vor auzi foarte bine. La nivel multimedia mai sunt disponibile o cameră web VGA și un cititor de carduri. Modelul nu dispune de niciun fel de unitate optică (DVD RW sau de alt tip).

La nivelul port-urilor întâlnim 1 port USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili wireless sau prin cablu.

Modelul este dotat cu o baterie Li-Ion cu 3 celule, având o autonomie decentă pentru categoria din care face parte. Vei putea lucra 2-3 ore la un nivel standard fără a fi necesar să încarci bateria.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • tastatură chiclet,
  • portabil

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,
  • procesorul putea fi mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 7.6
Performanțe - 7.7

8

O alegere accesibilă

Asus X451MAV-VX296B este un laptop cu un preț extrem de accesibil, ce se adresează celor ce au nevoie de un asemenea device pentru activități office și multimedia.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.