Asus X451MAV-VX295B – laptopul ultra ieftin

Dacă îți dorești un laptop cât mai ieftin, care să îți ofere totuși acces la funcții mai complexe decât cele oferite de o tabletă, Asus X451MAV-VX295B este modelul potrivit pentru tine și poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1000 lei (verifică preț actualizat), fiind poate cel mai ieftin model disponibil pe piață. Pentru cei care vor să îl cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 35 de lei. La acest nivel de preț probabil că așteptările tale nu sunt prea ridicate. Ai de-a face însă cu un model care îți poate susține activitățile de rutină și care îți oferă posibilitatea unei viteze de lucru mai mari decât pe o tabletă. Așadar, dacă ești în căutarea unui laptop ieftin pentru divertisment sau susținerea de prezentări, modelul Asus reprezintă o alegere potrivită.

După cum era de așteptat pentru unul dintre cele mai ieftine modele, designul nu este cel mai atractiv. Acesta este alcătuit din plastic, oferind însă impresia de rezistență. Suprafața carcasei este mată și texturată. Modelul este disponibil pe negru. Tastatura este compactă și destul de confortabilă. Touchpad-ul este generos și oferă un control precis. Dimensiunile totale ale modelului sunt de 348 x 37.6 – 30.6 x 241 mm, iar greutatea este de 1.9 kg. Fiind ușor și subțire, laptopul poate fi transportat fără probleme în orice rucsac.

Poze cu laptopul

Asus X451MAV-VX295B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 14 inch și o rezoluție HD de 1336 x 768 de pixeli. Datorită faptului că este dotat cu un strat anti-glare, acesta nu reflectă și oferă o vizibilitate decentă.

Configurația hardware este una simplă, dar care își face bine treaba. Avem așadar de-a face cu un procesor Intel Celeron Dual Core cu o putere de 2.1 Ghz, care poate face boost până la 2.6 Ghz atunci când sistemul de operare este suprasolicitat. Configurația continuă cu o memorie RAM de 2 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics. Prin urmare, nu vei putea avea așteptări ridicate din partea laptopului, dar acesta îți va putea susține activitățile de bază precum browsing-ul, vizionarea de filme, lucrul în diferite documente etc.

Capacitatea de stocare pe HDD este de 500 GB. La nivel software, modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 preinstalat și cu versiunea trial de Microsoft Office Home Premium.

La nivel multimedia vei găsi un sistem audio dotat cu difuzoare stereo Sonic Master, o cameră web VGA pentru apelurile pe Skype și un cititor de carduri. Nu există o unitate optică CD/DVD RW.

În ceea ce privește port-urile și posibilitățile de conectare, vei găsi 1 port 2.0 USB, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Ai la dispoziție, prin urmare, toate port-urile standard, așa că te vei putea conecta la ecrane mai mari, videoproiectoare și alte dispozitive externe pentru transferul de fișiere. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless.

Autonomia este susținută de o baterie Li-Ion cu 3 celule, așa că vei avea un randament bun pentru această categorie de preț. Autonomia de lucru este de 2-3 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • portabil,
  • bluetooth

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,
  • memoria este de doar 2 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 7.8
Conectivitate - 7.2
Performanțe - 7

7.3

O alegere accesibilă

Asus X451MAV-VX295B este unul dintre cele mai ieftine laptopuri de pe piață în momentul de față, și este potrivit pentru activitățile office.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.