Asus X451MAV-VX285B – un laptop pentru nevoi de bază

Pentru cei care doresc schimbarea vechiului PC gălăgios, care ocupă mult spaţiu sau pur şi simplu îşi doresc unul mai performant, o alegere potrivită poate fi noul Asus X451MAV-VX285B, un laptop silenţios, modern şi numai bun de luat într-o geantă sau un rucsac în timpul călătoriilor. Totodată, face parte din gama office şi este perfect pentru o utilizare obişnuită, filme, internet, muzică. Un atu este şi faptul că la achiziţie se va primi şi o licenţă pentru Windows 8 cu o interfaţă inovatoare de care sigur te vei bucura din plin. Per total, modelul Asus este unul foarte bun pentru o utilizare obişnuită. Preţul său este unul atractiv, de aproximativ 1299 lei (verifică preț actualizat), iar performanţele de care dispune îl recomandă pentru lucrul acasă sau la birou.

Ca design, laptopul este construit dintr-un material din plastic de culoare negru mat, fapt ce îl face rezistent la micile zgârieturi şi la urmele lăsate după utilizare. Display-ul ce echipează acest device este mai mic, de 14 inch, iar faptul că este tip LED şi cu rezoluţia maximă suportată de 1366 x 768 pixeli, înseamnă că suportă rezoluţii HD.

Poze cu laptopul

Asus X451MAV-VX285B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ca şi greutate, cântărește numai 1.92 kg, ceea ce înseamnă că îl vei transporta cu ușurință oriunde te-ai duce. Tastatura ergonomică dintr-o singură bucată este silenţioasă şi plăcută la atingere, nu trebuie să apeşi foarte tare pentru a se prelua comenzile. Tehnologia gesturi inteligente şi dimensiunea generoasă a touchpad-ului sunt eficiente pentru a putea renunţa cu uşurinţă la mouse.

Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Celeron Quad Core, mai exact modelul N2930, lansat pentru prima dată pe piaţă la începutul anului trecut. Cu toate că acesta are 4 nuclee (QuadCore), consumul de energie al laptopului este unul redus.

Funcţionează la o frecvenţă standard de 1830 GHz, însă, atunci când este nevoie de o putere mai mare de procesare, face apel la sistemul Turbo Boost şi ajunge la o putere de procesare de până la 2160 MHz. Performanţele procesorului sunt puse în valoare de memoria RAM de 4 GB care este suficientă pentru a rula în condiţii foarte bune atât sistemul de operare cât şi celelalte programe pe care le doriţi.

Pentru a stoca informaţii, are la dispoziţie un HDD clasic cu o capacitate de 500 GB, memorie suficientă pentru activităţile creative.

Pe partea de multimedia, vine dotat cu o placă video integrată din seria Intel HD Graphics, o cameră web cu VGA (şi microfon integrat) şi cititor de carduri. Sunetul este de o calitate bună datorită sistemului Sonic Master, format din două difuzoare stereo.

În ceea ce priveşte transferarea fişierelor, aceasta se poate face cu ajutorul cititorului de carduri sau celor două porturi USB, unul de 2.0 şi celălalt de 3.0. Pe partea de conectivitate, este dotat cu un port HDMI, port VGA, modelul Bluetooth 4.0, ieşire audio şi o mufă RJ-45. Bateria are 3 celule, ceea ce înseamnă că laptopul are o autonomie de până la 4 ore, în funcţie de utilizare.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț accesibil,
  • portabil,
  • vine la pachet cu Windows 8.1 preinstalat

Contra:

  •  nu este Full HD,
  • capacitatea Hard disk-ului putea fi ceva mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.2
Conectivitate - 7.9
Performanțe - 7.5

7.9

O alegere accesibilă

Asus X451MAV-VX285B este un laptop cu specificații medii, recomandat îndeosebi celor ce nu au nevoie de un device puternic, ci mai degrabă pentru activități office și multimedia.

Vezi detalii
User Rating: 2.58 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.