Asus X200MA-KX453B – un laptop pentru portabilitate

Având în vedere că majoritatea dintre noi nu au timp de jocuri, nu se pricep şi nu au nevoie să utilizeze aplicaţii grafice extrem de solicitante, nu întotdeauna avem nevoie de cele mai performante laptopuri. Uneori, tot ce ne trebuie este un calculator mic, uşor şi ieftin pe care să îl purtăm mereu cu noi, fie că mergem în parc, la o cafea sau în interes de serviciu. Asus X200MA-KX453B este un laptop care poate satisface în totalitate aceste nevoi. Deşi la o primă vedere ar fi suficiente lucruri care puteau fi îmbunătăţite, acest lucru nu ar fi putut fi posibil la preţul de 1200 lei (verifică preț actualizat), cu cât poate fi acesta cumpărat din magazinele de profil.

Acest model iese încă de la început în evidenţă prin dimensiuni şi eleganţă. Carcasa din plastic de calitate de culoare neagră are un design deosebit, având inserţii fine atât pe exterior cât şi pe palm rest, pentru a nu păstra amprentele şi pentru a oferi aderenţa mâinilor atunci când tastăm. Rama care încadrează ecranul este lată, ajutând la concentrarea atenţiei asupra ecranului. Tastele sunt ergonomice, plăcute la atingere, din păcate, dimensiunea nepermiţând existenţa părţii numerice. Touchpadul este generos şi permite gesturi multi touch, extrem de utile în Windows 8.

Poze cu laptopul Asus X200MA-KX453B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip LCD LED, având o diagonală de numai 11.6 inch. Face, aşadar, parte din categoria mini-laptopurilor. Acest lucru nu l-a împiedicat pe producător să creeze ecranul cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, imaginile afişate fiind în format HD. Aşadar, în ciuda dimensiunilor de numai 302 x 25.6 x 200 mm, Asus X200MA-KX453B poate încânta ochii utilizatorului cu imagini de o claritate excepţională şi odihnitoare. Ecranul este lucios, ceea ce îl poate face puţin mai greu de utilizat în aer liber.

Din punct de vedere al specificaţiilor tehnice, nu este un laptop extrem de bine dotat, dar, având în vedere preţul lui, este de înţeles. După cum am precizat la început, nu este un laptop pentru performanţă, ci pentru portabilitate, greutatea lui de numai 1.24 kg stând mărturie acestei afirmaţii.

Este dotat cu un procesor Intel Celeron Dual Core care îşi face destul de bine treaba în aplicaţiile uzuale, datorită puterii de 2160 MHz pe care o generează. Mai mult, datorită tehnologiei Turbo Boost, poate suplimenta puterea până la 2580 MHz, atunci când este necesar. Memoria care susţine acest procesor este mai mult decât suficientă, capacitatea acesteia fiind de 4 GB de tip DDR3.

Placa video este una încorporată, procesorul grafic fiind marca Intel HD Graphics. Memoria video este preluată din memoria RAM. Hard disk-ul are o viteză de rotaţie de 5400 rpm şi o capacitate de 500 GB, suficientă pentru a purta cu voi muzică, poze, documente şi chiar filme.

Acumulatorul este de tip Li – Ion cu 3 celule, oferind o autonomie de circa 5 ore la o utilizare normală. Având în vedere dimensiunile, ar fi fost de aşteptat să ţină mai mult bateria, dar producătorul a ales să sacrifice autonomia pentru a cere un preţ mai mic pentru produs.

Se poate conecta la orice reţea wireless datorită plăcii de tip 802.11 b/g/n, precum şi la alte gadgeturi prin Bluetooth-ul 4.0 din dotare. Permite convorbiri video datorită camerei web de tip HD şi a microfonului integrat. Are şi cititor de carduri pentru a putea descărca poze fără a fi necesară o conectare prin fir cu aparatul de fotografiat. Mai dispune de un port USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, o ieşire audio şi una VGA. La fel ca majoritatea laptopurilor mici, nu are unitate optică.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț decent,
  • placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X200MA-KX453B este un device cu un aspect plăcut, ce se potrivește mai degrabă unui elev sau student fără foarte multe pretenții.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.