Asus X200MA-BING-KX423B – un laptop pentru cei care îşi doresc o mobilitate crescută

Atunci când se recomandă un laptop, acest lucru nu se poate face într-un mod universal. Asta pentru că motivele de achiziţie a unuia diferă foarte mult de la o persoană la alta şi nici măcar cele mai moderne, performante, dar şi scumpe modele nu pot mulţumi pe toată lumea. Pentru cei care îşi doresc să aibă o mobilitate crescută, o greutate mică de transportat şi o baterie puternică, totul la un preţ scăzut, care să nu le afecteze foarte mult bugetul, una dintre recomandările ideale este notebook-ul Asus X200MA-BING-KX423B. Are un preț de aproximativ 1200 lei (verifică preț actualizat), ceea ce îl încadrează în categoria laptopurilor ieftine.

Încă de la o primă privire, oricine îşi poate da seama că are în faţă un laptop foarte compact, de dimensiuni mici şi extrem de uşor de purtat. Greutatea sa este de doar 1.2 kilograme, iar diagonala este de 11.6 inch. Acest avantaj vine însă şi cu anumite sacrificii, mai ales unul în ceea ce priveşte tastatura. Aceasta nu conţine tastele numerice din partea dreaptă. Este însă un sacrificiu necesar pentru a se economisi spaţiu şi, astfel, laptopul Asus a fost capabil să capete dimensiunile sale mici. La nivelul display-ului nu există însă niciun inconvenient. Deşi mic, acesta are o rezoluţie de 1366 x 768 HD, ceea ce permite vizionarea filmelor (asta dacă nu se utilizează mufa HDMI pentru conectare la un ecran mai mare).

Poze cu laptopul Asus X200MA-BING-KX423B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ca performanţe, laptopul nu străluceşte (dar nici nu avea cum, datorită ecranului mic care nu poate reda un joc la calităţi maxime), prezentându-se totuşi onorabil şi fiind excelent pentru activităţile de zi cu zi, precum filme, muzică, Internet sau editări de texte. Procesorul Intel Celeron Dual Core are două nuclee fizice şi o frecvenţă de 2.1 GHz. Acesta garantează atât o performanţă optimă pentru utilizatori, cât şi un consum redus de energie, specific acestei categorii de laptopuri. Placa video integrată este şi ea de la Intel şi, chiar dacă nu permite rularea jocurilor la detalii maxime, îşi face bine treaba în ceea ce priveşte filmele.

În rest, Asus X200MA-BING-KX423B are o memorie de 2 GB DDR3 şi o capacitate de stocare de 500 GB. Pentru un model cu un asemenea preț este suficient şi garantează că nimeni nu va fi dezamăgit de acest laptop, atât timp cât are aşteptările potrivite de la el. În ceea ce priveşte sistemul de operare, laptopul vine cu Windows 8.1, varianta de 64 de biţi, ceea ce înseamnă că aceasta este gratuită.

Pe lângă acestea, device-ul Asus are cameră web şi cititor de carduri. În plus, porturile HDMI, USB 2.0, USB 3.0 şi VGA îi permit să se conecteze cu alte dispozitive pentru transfer de date sau pentru a se putea viziona filme. La acestea se adaugă şi o carcasă rezistentă şi un touchpad responsiv şi toate se combină într-un produs de calitate, care răspunde tuturor nevoilor celor care decid să îl achiziţioneze. Preţul redus vine şi el ca o completare, laptopul fiind o opţiune excelentă pentru cei care îşi doresc ceva portabil şi relativ performant.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • portabil,
  • ieftin,
  • Windows 8.1

Contra:

  • memoria RAM este de doar 2 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

În cazul în care ești în căutarea unui laptop cu specificații decente, fără foarte mari pretenții, Asus X200MA-BING-KX423B ar putea fi soluția potrivită.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.