Asus UX305FA-FC002H – un laptop menit pentru performanţă

De fiecare dată ne dorim să fim în pas cu evoluţiile şi transformările la care este supusă societatea în care trăim, cu atât mai mult cu cât acestea sunt utile şi ne ajută să rezolvăm mai rapid şi mai uşor sarcinile de zi cu zi. În materie de calculatoare, PC-uri şi laptopuri, piaţa ne oferă o gamă pe cât de variată pe atât de performantă. Astfel, cu siguranţă cel puţin o dată v-aţi închipuit cum ar fi să deţineţi un MacBook sau un ultrabook, însă calitatea şi stilul ştim foarte bine, costă. Totuşi, pentru cei care îşi doresc un laptop ultra performant cu design şi caracteristici superioare, Asus UX305FA-FC002H este alegerea perfectă. Are un preț accesibil, de aproximativ 3300 lei (verifică preț actualizat), reprezentând o alegere oportună pentru cei care îşi doresc ceva performant, bun pentru editare video sau foto, dar şi pentru o utilizare multimedia.

La capitolul design, acesta impresionează pe oricine. Este foarte subţire, grosimea nu depăşeşte 2 centimetri, are dimensiuni reduse şi nu cântăreşte decât 1.2 kg. Materialul din care este construit, unul de foarte bună calitate, chiar dacă este plastic, nu lasă urme şi amprente vizibile, fiind mat. Display-ul ce echipează acest device este de 13.3 inch, iar faptul că este tip LCD LED cu funcţia Backlight şi cu rezoluţia maximă suportată de 1920 x 1080 pixeli, înseamnă că suportă rezoluţii Full HD.

Poze cu laptopul

Asus UX305FA-FC002H

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Tastatura este una de calitate, silenţioasă şi plăcută la atingere, cu tastele direcţionale cu dimensiuni egale cu restul tastelor, fiind uşor de folosit. Tehnologia „gesturi inteligente” şi dimensiunea generoasă a touchpad-ului sunt suficiente pentru a putea renunţa cu uşurinţă la mouse.

Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core, mai exact modelul M-5Y10, cu două nuclee ce îi redau performanţele unui procesor i5. Funcţionează la o frecvenţă de la 800 MHz, însă, atunci când este nevoie de o putere mai mare de procesare face apel la sistemul Turbo Boost şi ajunge la o putere de procesare de până la 2000 MHz.

Performanţele procesorului sunt puse în valoare de memoria RAM de 4 GB care este suficientă pentru a rula în condiţii foarte bune atât sistemul de operare cât şi celelalte programe pe care le doriţi. Pentru a stoca informaţii are la dispoziţie Hard Disk tip SSD cu o capacitate de 128 GB, care te va ajuta să termini diferite sarcini rapid.

Precum restul laptopurilor din generaţie nouă şi acesta vine cu Windows 8.1. Pentru a suplini lipsa unităţii optice, sunt oferite 3 porturi USB 3.0. Tot pe partea de conectivitate este dotat cu următoarele porturi şi module: HDMI, ieşire audio 3.5 mm, Bluetooth 4.0 şi Wireless 802.11 ac.

Pe partea de multimedia, vine dotat cu o placă video integrată din seria Intel HD Graphics 5300, o cameră web cu VGA, microfon integrat şi cititor de carduri pentru modelele SDXC şi SD. Sunetul este de o calitate foarte bună datorită sistemului Sonic Master, tip Bang & Olufsen ICEpower, având difuzoare integrate. Bateria este tip Li Ion cu 3 celule, ceea ce oferă o autonomie de lucru de până la 4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

 • design elegant,
 • procesor Intel Core M-5Y10, Broadwell,
 • Full HD,
 • SSD de 128 GB,
 • portabil

Contra:

 • memoria RAM este de 4 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Vedictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Conectivitate - 9.5
Performanțe - 9.5

9.5

O alegere puternică

Asus UX305FA-FC002H este un laptop echipat cu ultimul tip de procesoare, completat de specificații puternice, pentru a putea desfășura orice tip de activitate.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Un comentariu

 1. Salut!

  Acest produs nu mai face parte din oferta magazinului, deci link-ul nu e bun.

  laptop-ul e ok, dar eu zic ca e mai buna varianta cu 256 ssd si cu 8 gb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.