Asus Transformer Book T100TA-DK003B – laptopul-tabletă ultra portabil

Ai spune că un dispozitiv convertibil este prin definiție portabil, dar ai fi uimit să vezi cât de multe modele au greutatea și dimensiunile asemănătoare mai mult cu cele ale unui laptop clasic. Asus Transformer Book T100TA-DK003B este unul dintre cele mai ușoare convertibile de pe piață și cu atât mai atractiv cu cât are un preț sub 1500 lei. Este un laptop convertibil la preț bun, de aproximativ 1479 lei (verifică preț actualizat), dotat cu un design foarte atractiv. Modelul nu are o performanță de top, dar reușește totuși să acopere cerințele pentru un utilizator obișnuit care urmărește să îl folosească pentru browsing, jocuri și lucrul în documente Office.

Având de-a face cu un dispozitiv nu foarte scump pentru categoria sa, designul reprezintă cu siguranță un punct forte. Acest lucru se datorează dimensiunilor de doar 263 x 10.5 x 171 mm și greutății de 550 grame. Modelul este astfel adaptat cu adevărat pentru a îmbina performanța unui laptop cu portabilitatea unei tablete, pentru ca tu să nu trebuiască să te chinui să ții tableta în mână și să o controlezi.

Poze cu laptopul

Asus Transformer Book T100TA-DK003B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Designul se remarcă printr-o construcție ultra-slim dintr-un plastic rezistent. Suprafața carcasei este mată, iar capacul/spatele tabletei este prevăzut cu o textură plăcută la atingere care va păstra în același timp și amprentele la distanță. Sistemul convertibil este foarte simplu, modelul funcționând ca un ecran-tabletă căreia îi poți asocia o tastatură. Ecranul este astfel complet detașabil față de tastatură. Aceasta este foarte plată și are tastele cu atât mai apropiate cu cât dimensiunile sunt mult mai reduse decât în cazul unui laptop standard. Viteza de scris va fi astfel foarte bună atunci când ai nevoie să lucrezi.

Display-ul are diagonala de 10.1 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Ecranul este de tip TFT și beneficiază de tehnologia IPS și unghiuri largi de vizibilitate. Culorile sunt vii, iar claritatea este decentă, fără a ieși însă în evidență. Calitatea ceva mai redusă a ecranului ajută la menținerea unui echilibru bun cu restul configurației. Controlul touch este foarte responsiv și rapid, așa că vei putea folosi foarte ușor tableta atunci când vrei să navighezi sau să te joci.

La nivelul performanțelor, modelul beneficiază de un procesor Intel Atom de 1.33 GHz, care, deși nu este cel mai rapid și mai puternic, oferă o experiență fluidă. Acest lucru este datorat faptului că procesorul este însoțit de un ecran HD, o placă video integrată Intel HD Graphics Gen7 și o memorie RAM foarte atractivă de 2 GB. Aplicațiile și jocurile vor rula fără probleme. Capacitatea de stocare este de 64 GB și se face pe o unitate eMMC iar, ca şi sistem de operare, dispozitivul folosește Windows 8.1.

O funcție foarte atractivă pentru un dispozitiv cu utilizare multiplă este cea de împărțire a conturilor pentru diferiți utilizatori. Vei putea astfel să folosești concomitent dispozitivul cu partenerul sau copilul, fără a pierde setările sau documentele personale.

La nivel multimedia, dispozitivul dispune de o cameră web de 1.2 MP, iar sunetul este redat folosind un singur difuzor.Autonomia este susținută de o baterie Li Ion cu 2 celule și ajunge până la 11 ore potrivit producătorului.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design ultra-portabil, adaptat pentru utilizarea ca tabletă
  • performanță decentă pentru nivelul de preț
  • autonomie bună

Contra:

mi-ar fi plăcut să aibă un procesor mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 8
Performanțe - 8.1

8.2

O alegere accesibilă

Asus Transformer Book T100TA-DK003B este un laptop 2 în 1, cu o configurație potrivită pentru o utilizare mai puțin solicitantă.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.