Asus Transformer Book Flip TP550LD-CJ098H – laptopul convertibil

Dacă îți dorești să beneficiezi atât de un laptop performant, cât și de o tabletă pentru distracție pe același dispozitiv, atunci ultrabook-ul Asus Transformer Book Flip TP550LD-CJ098H este o opțiune demnă de luat în considerare. Dispozitivul este unul ultra portabil și foarte ușor de folosit dintr-o formă în alta. Acesta poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2800 lei (verifică preț actualizat). Pe lângă faptul că avem de-a face cu un dispozitiv 2 în 1, modelul se remarcă printr-un ecran generos, un procesor performant Intel, o placă video dedicată și o conectivitate extinsă. Dispozitivul funcționează impecabil în ambele forme și reprezintă o investiție bună pentru persoanele care sunt în mișcare pe parcursul zilei și vor să aibă lângă ei un partener de încredere.

Designul este unul foarte atractiv și ingenios, funcționând la fel ca o carte. Astfel, dispozitivul permite rabatarea ecranului la 360 de grade pentru folosirea acestuia pe post de tabletă. Carcasa laptopului este alcătuită din aluminiu și este disponibilă într-o combinație de negru și argintiu. Dimensiunile ultrabook-ului sunt de 380 x 27.2 x 261 mm, iar greutatea acestuia este de 2.6 Kg. Tastatura include și partea numerică, fiind utilă pentru gaming și activități de office. Tastele oferă o experiență confortabilă de scriere, iar touchpad-ul este generos și prevăzut cu suport pentru gesturi multi-atingere.

Poze cu laptopul Asus Transformer Book Flip TP550LD-CJ098H

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Este de tip glare și, în același timp, multi touch cu 10 puncte.

La nivelul dotărilor tehnice, ultrabook-ul beneficiază de un procesor Intel Core i3 cu 2 nuclee și o frecvență de 1.9 Ghz. Ultrabook-ul mai beneficiază, în mod surprinzător, de o placă video dedicată NVIDIA GeForce 820M. Pentru a completa pachetul dotărilor performante, dispozitivul mai beneficiază de 4 GB de memorie RAM DDR3 cu posibilitatea de extindere până la 8 GB și un HDD de 500 GB. HDD-ul are o viteză de rotație de 7200 rpm, oferind un randament optim.

Spre deosebire de modelele low-budget de laptopuri convertibile, modelul de față rulează aplicații win, fiind astfel foarte util pe întreg parcursul zilei. Astfel, la birou dispozitivul funcționează ca un laptop performant, iar pe stradă sau acasă poate fi folosit ca tabletă pentru conectarea rapidă la internet printr-o singură atingere sau pentru vizionarea de filme, rularea de jocuri etc.

Modelul Asus folosește sistemul de operare Windows 8.1 de 64 de biți. În ceea ce privește dotările multimedia, modelul are un sistem audio dotat cu tehnologia SonicMaster care redă un sunet omnidirecțional, puternic și bogat. Asus Transformer Book Flip TP550LD-CJ098H mai beneficiază de o cameră web VGA și are microfon integrat, făcând astfel posibile conversațiile pe Skype.

La nivelul conectivității, deviceul beneficiază de 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI și unul de rețea. Modelul se poate conecta la internet prin cablu de rețea sau Wi-Fi și poate comunica prin tehnologie Bluetooth 4.0 pentru transferul rapid de fișiere multimedia cu dispozitive precum smartphone-urile. De asemenea, laptopul are și cititor de card-uri SD și SDHC.

Pentru o autonomie bună laptopul convertibil a fost dotat cu o baterie Li-ion cu 2 celule. Autonomia de lucru a dispozitivului este de până la 3 ore, suficient încât să nu te țină tot timpul conectat la priză.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i3, Haswell,
  • poate fi folosit și ca tabletă,
  • placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus Transformer Book Flip TP550LD-CJ098H este un laptop ce portabil, ce poate fi folosit și ca tabletă, util în special în prezentări.

User Rating: 2.5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.