ASUS TP501UA-DN022T – un model 2 în 1 cu o configurație puternică

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Conectivitate - 9.3
Performanțe - 9.2

9.2

O alegere puternică

ASUS TP501UA-DN022T este un laptop cu o confgurație puternică, potrivit pentru atât pentru o activitate intensă, cât și pentru distracție.

Vezi în magazin
User Rating: 4.45 ( 1 votes)

ASUS TP501UA-DN022T este un laptop versatil, cu dublă întrebuințare, atât ca atare, cât și ca tabletă. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 4299 lei(verifică preț actualizat), un preț ce nu mă surprinde absolut deloc, ținând cont că beneficiază de o configurație premium.

Din punct de vedere al designului, avem de-a face cu un laptop extrem de elegant, cu finisaj metalic, plăcut la atingere, ce se evidențiază destul de repede prin frumusețea sa. Pare o construcție robustă, solidă, ce oferă libertatea utilizatorului de a-l folosi așa cum își dorește. Balamaua inteligentă, permite rotirea în modul cort, atunci când ai de ținut o prezentare sau pur și simplu o discuție ce necesită partajare de informații, modul tabletă pentru distracție și relaxare sau modul notebook pentru activitățile serioase de zi cu zi.

Pe suprafața metalică se evidențiază tastatura neagră chiclet, ce asigură confortul necesar pe toată durata utilizării. Este o tastatură ușor de curățat, astfel că praful inestetic adunat între taste, nu va mai reprezenta o problemă. Blocul numeric este și el prezent, pentru o activitate de tip office mult mai eficient desfășurată.

Este un laptop portabil, cântărește numai 2,1 kg, ceea ce înseamnă că îl poți lua cu tine chiar și în vacanță. Vine echipat cu sistemul de operare Windows 10, astfel că nu vei mai fi nevoit să pierzi timpul căutând driverele sau să aloci resurse noi pentru achiziționarea unei licențe.

Poze cu ASUS TP501UA-DN022T

ASUS TP501UA-DN022T

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, notebook-ul Asus este animat de un procesor Intel Core i7, 6500U, un model Skylake(a 6-a generație de procesoare Intel), construit pe arhitectura de 14 nm. Este tactat la o frecvență de 2,5 GHz, dar prin tehnologia Turbo Boost, poate fi extins până la 3,1 GHz atunci când se desfășoară activități mai solicitante. Procesorul este potrivit atât pentru activitățile multimedia și office, cât și pentru cele mai solicitante, dar și pentru gaming decent.

Cei 4 GB de memorie RAM pot suferi un upgrade de până la 8 GB, prin simpla înlocuire a slotului. Capacitate de stocare a datelor oferă suficient spațiu chiar și pentru cei mai pretențioși utilizatori. 1 TB îți va permite să stochezi suficiente fișiere cu amintiri video, foto, precum și alte date importante.

Placa video este un chipset integrat, HD Graphics 520 și oferă o performanță comparativă cu cea a unei plăci dedicate NVIDIA GeForce 820M, ceea ce înseamnă că vei putea testa majoritatea jocurilor 2015-2016 în mod fluent, dar la detalii low.

Display-ul Full HD de 15,6 inch este lucios(Glare), ceea ce înseamnă că nu vei putea utiliza laptopul la exterior, în bătaia luminii. Se reflectă și nu mai vezi nimic. Având în vedere că laptopul poate fi utilizat și ca tabletă, este evident că are un display cu touchscreen.

Conectivitatea este susținută de prezența: camerei WEB, cititorului de carduri, portului HDMI, portului USB 2.0, celor două porturi USB 3.0, dar și a bluetooth-ului. Noul conector reversibil USB Tip-C, ușurează procesul de conectare al dispozitivelor exterioare, reușind să transfere un film de 2 GB pe o unitate externă USB, în mai puțin de 2 secunde.

Cucerește printr-un sunet absolut perfect, cu o claritate de cristal. Tehnologia ASUS SonicMaster îmbină soluțiile hardware, cu un soft avansat pentru un rezultat cât se poate de realist.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor INtel Core i7, Skylake
  • Full HD,
  • HDD de 1 TB,
  • USB-C

Contra:

  • doar 4GB RAM

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.