Review ASUS ROG GL552VX-CN059D – pentru pasionații de gaming

ASUS ROG GL552VX-CN059D este un laptop de gaming potrivit pentru pasionații de jocuri cu grafică solicitantă, ce pierd noțiunea timpului atunci când se așează în fața device-ului. Și cum unele pasiuni sunt extrem de costisitoare, iată că și aceasta se dovedește a fi la fel de scumpă. De exemplu, laptopul despre care discutăm astăzi are un preț de aproximativ 4499 lei (verifică preț actualizatși poate fi găsit în oferta eMAG. Prețul nu este atât de mare, pe cât pare la prima vedere, iar gamerii știu ce spun. Sunt modele care urcă și până la câteva zeci de mii și da sunt gameri care investesc sumele acestea pentru a se alege cu cele mai performante device-uri.

Revenind la laptopul taiwanezilor, îți voi spune că este o ”jucărie” nu doar puternică, ci și foarte atrăgătoare. Design-ul exterior este inspirat de cel al avioanelor de vânătoare stealth F22. Carcasa Metallic grey este realizată din metal, cu o textură liniară, pe a cărui suprafață se evidențiază logo-ul producătorului, împreună cu logo-ul Republic of Gamers(ROG). Odată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură completă, ce asigură confortul necesar pentru o utilizare ce se poate prelungi până târziu în noapte. Mai mult de atât, tastatura este iluminată, pentru ca utilizarea ei să fie înlesnită chiar și în condiții slabe de iluminare. Tastele au cursa scurtă, așadar nu sunt nici zgomotoase. Laptopul ce cântărește 2,55 kg este portabil și atinge 33,1 mm în punctul său cel mai înalt.

Poze cu ASUS ROG GL552VX-CN059D

ASUS ROG GL552VX-CN059D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior modelul taiwanezilor este animat de un procesor Intel Core i7, 6700HQ, un procesor din seria Skylake, tactat la o frecvență destul de mare, de 2,6 GHz, ce poate ajunge până la 3,5 GHz prin tehnologia Turbo Boost, în cazul jocurilor ce au o grafică foarte avansată.  Laptopul vine cu o memorie RAM de 8 GB DDR4, ce populează un singur slot din cele două disponibile. Așadar, îi poți face un upgrade destul de ușor. Limita maximă este de 32 GB, suficient chiar și pentru cei mai pretențioși. Capacitatea de stocare este de tip HDD și ajunge la 1 TB, cu o viteză de rotație de 7200 rpm. Mi-ar fi plăcut să vină și cu un SSD, măcar pentru o încărcare mai rapidă a sistemului de operare.

Display-ul este un LCD LED cu o diagonală clasică de 15,6 inch, ce are o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli. Este un ecran IPS, cu un unghi larg de vizualizare. Display-ul este mat, ceea ce înseamnă că laptopul poate fi folosit fără probleme și la exterior.

Placa video dedicată este un chipset NVIDIA GeForce GTX 950M de 4 GB GDDR5, un model ce se va descurca excelent cu jocuri precum Battlefront, The Crew, Far Cry, dar și altele.

În ceea ce privește conectivitatea, laptopul vine echipat așa cum te aștepți să fie un model de gaming: un port HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, o ieșire audio, bluetooth, DVD Rw, o cameră WEB HD și un cititor de carduri. În plus, laptopul dispune și de un port reversibil USB Type-C. Imaginează-ți că în câțiva ani(poate chiar mai repede decât îți imaginezi), îți vei putea încărca laptopul și telefonul cu un singur încărcător. Nu va mai fi nevoie să iei câte un încărcător pentru fiecare device în parte. Lucrurile se vor simplifica din ce în ce mai mult.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut
  • Full HD
  • procesor Intel Core i7
  • HDD de 1 TB
  • placă video NVIDIA GeForce GTX 950M de 4 GB GDDR5
  • USB Type-C

Contra:

  • nu are SSD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Conectivitate - 9.8
Performanțe - 9.2

9.5

O alegere inspirată

ASUS ROG GL552VX-CN059D este un laptop de gaming, ce face față celor mai mari provocări, fără să obosească. Prețul este destul de accesibil, ținând cont de specificațiile sale.

Vezi în magazin
User Rating: 3.08 ( 13 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.