Asus R510DP-XX118D – laptopul mid-range avantajos

Modelul Asus R510DP-XX118D este potrivit pentru cei care își doresc un laptop la preț bun care să ofere o experiență de utilizare foarte bună atât pentru multimedia, cât și pentru muncă. Acesta poate fi găsit în magazine la prețul de  aproximativ 2049 lei (verifică preț actualizat). Dotările oferite pentru acest preț sunt destul de performante, raportul calitate-preț fiind unul ridicat. Modelul se remarcă prin ecranul HD generos, procesorul Quad Core însoțit de o placă video dedicată NVIDIA și o memorie extensibilă, precum și prin capacitatea mare de stocare și conectivitatea ridicată.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Designul acestuia se face remarcat prin aspectul slim care îl transformă într-un dispozitiv portabil și elegant. Combinația de gri închis și argintiu arată foarte bine, iar materialele din care este alcătuit sunt calitative. Plasticul de pe capac și zona de sprijin pentru mâini este texturat, oferind o priză bună în mână și ținând amprentele la distanță. Tastatura este completă, incluzând și partea numerică. Touchpad-ul are control multi-touch, fiind precis și foarte comod de utilizat. Dimensiunile laptopului sunt de 380 x 31 – 25.1 x 251 mm, iar acesta cântărește doar 2.2 kg. Portabilitatea este dusă astfel la un nivel înalt.

Poze cu laptopul Asus R510DP-XX118D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip LED și are o diagonală de 15.6 inch. Rezoluția HD de 1366 x 768 de pixeli permite redarea de imagini clare și vibrante. Paginile web, filmele, fotografiile și jocuri se vor vedea la o calitate superioară.

Trecând la dotările tehnice, aici remarcăm un procesor AMD Quad-Core A10 Series care are o putere de 2.5 Ghz. Datorită tehnologiei Turbo Boost acesta poate activa nucleele pentru a genera o putere suplimentară de până la 3.4 GHz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Performanța procesorului este susținută de o placă video dedicată AMD Radeon HD 8670M și o memorie RAM de 4 GB DDR3 cu posibilitatea de extindere printr-un slot suplimentar. Multitasking-ul se desfășoară astfel fluid, iar activitățile de rutină precum navigarea web sau lucrul în diferite programe, cât și cele multimedia precum vizionarea de filme sau gaming-ul se realizează fără probleme. Asus R510DP-XX118D nu este unul pentru gaming, dar poate face față unor cerințe medii.

HDD-ul are o capacitate de 1 TB, oferind suficient spațiu de stocare.  Partea multimedia completează dotările printr-un sistem audio Sonic Master care are la bază difuzoare stereo și redă un sunet puternic și clar. Este disponibilă și o cameră web HD care face posibile convorbirile pe Skype, aducându-i pe cei dragi mai aproape. Nu în ultimul rând, există un cititor de carduri SD/MMC.

La nivelul conecivității găsim 2 port-uri USB 3.0 pentru o viteză ridicată de transfer, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Prin urmare, modelul se poate conecta la ecrane mai mari, stick-uri USB, HDD-uri externe, camere foto etc. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi  sau cablu. Este disponibilă și tehnologia Bluetooth 4.0 care permite transferul rapid de fișiere multimedia pe dispozitive precum tabletele sau smartphone-urile. Autonomia de lucru este de 6 ore pentru o utilizare standard și este susținută de o baterie Li Ion cu 4 celule.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • procesorul putea fi ceva mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus R510DP-XX118D este un laptop elegant, ce se bucură de o configurație destul de bună pentru cei ce desfășoară activități office și multimedia, dar și pentru un gaming ocazional.

User Rating: 3.75 ( 1 votes)

2 comentarii

  1. Ai idee cate sloturi de RAM are ? Nu gasesc pe nicaieri ceva concret .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.