Asus R501VB-S3115D – pentru că meriți un sunet excepțional

Te gândești să îți schimbi laptopul, cu unul mult mai puternic, care să se miște mult mai bine chiar și cu aplicațiile mai nou apărute? Atunci cu siguranță o variantă demnă de luat în considerare ar putea fi laptopul Asus R501VB-S3115D. Are un preț de aproximativ 2700 lei (verifică preț actualizat), nu foarte piperat, ținând cont că poate concura cu modele mult mai scumpe.

Nici de această dată producătorul nu dezamăgește, oferind un laptop elegant și modern. Capacul negru din aluminiu, evidențiază discret logoul producătorului, ce se aprinde atunci când este pornit. La interior putem observa o tastatură completă antistropi, cu tastele distanțate, foarte plăcute la atingere, ce asigură confortul necesar utilizatorului, pentru a-și desfășura munca în cele mai bune condiții. Touchpad-ul este mult mai mare față de ce întâlnim la modelele uzuale, ceea ce îi ajută chiar și pe cei ce nu au reușit până acum să se dezobișnuiască de utilizarea mouse-ului.

Cântărește 2,7 kg, nu atât de puțin pe cât mi-aș fi dorit, dar cu siguranță vă permite să îl transportați cu o oarecare lejeritate, indiferent de destinație. Pare o construcție solidă, realizată cu mult bun gust, ce satisface chiar și cele mai mari pretenții din partea utilizatorilor.

Poze cu laptopul Asus R501VB-S3115D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Asus R501VB-S3115D vine echipat cu un procesor Intel Core i5, 3230M, un model Ivy Bridge, cu 2 nuclee, ce funcționează în mod normal cu o viteză de rotație de 2,6 GHz. Bineînțeles că pentru aplicațiile ce presupun un grad de procesare mai mare, tehnologia Turbo Boost mărește viteza de rotație până la 3,2 GHz. Dispune și de o placă video integrată Intel HD Graphics 4000, pe care o utilizează în mod curent, dar în momentul în care utilizatorul testează aplicații sau jocuri ce presupun o grafică avansată, se trece la folosirea unui chipset dedicat NVIDIA  GeForce GT 740M de 2 GB DDR3.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3 și are un singur slot ocupat din cele două disponibile, însă poate fi upgradată până la 16 GB în funcție de nevoile fiecăruia, iar capacitatea de stocare a datelor este de 750 GB și rulează cu o viteză de rotație de 5400 rpm. Pentru cei ce consideră că le-ar trebui ceva mai mult spațiu, ar fi bine să ia în considerare varianta de a urca in cloud poze, filmulețe, fișiere, etc.

Display-ul este un LCD LED, anti-glare, cu o diagonală clasică, de 15,6 inch și o rezoluție HD, ce vă asigură imagini clare, strălucitoare, vii și detaliate . Vorbim de un display anti-glare, ce nu poate fi folosit în exterior, atunci când lumina este prea puternică, și asta deoarece se va reflecta in ecran și practic nu veți putea vedea nimic.

La capitolul conectivitate, modelul dispune de o gamă bogată: DVD RW, o cameră WEB HD, cititor de carduri, HDMI, microfon, 4 porturi USB 3.0 și VGA. Pe partea de sonorizare laptopul vine cu un sistem SonicMaster Premium, de tip Bang & Olufsen ICEpower, cu un subwoofer inclus, ce îți asigură un sunet fin, precis, astfel încât te va cuceri definitiv.

Sistemul de operare cu care vine la pachet este cel gratuit, Free DOS, dar se recomandă a se instala Windows 8 pentru a vă bucura de capacitățile acestui laptop la adevărata lui valoare.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • portabil,
  • tastatură chiclet,
  • HDMI,
  • placă video dedicată,
  • sonorizare SonicMaster Premium

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Pentru cei ce își doresc un laptop cu performanțe destul de mari, dar care să nu le producă o gaură în buget, Asus R501VB-S3115D ar putea fi soluția potrivită.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.