Asus R501JN-XO108D – laptopul performant care poate lua locul unui sistem desktop

Pentru cei care își doresc un laptop performant pentru lucratul de acasă sau pentru gaming, ori pentru cei care vor să își înlocuiască, din limită de spațiu, sistemul desktop cu un laptop, modelul Asus R501JN-XO108D aduce o serie de argumente atractive. Laptopul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 3200 lei (verifică preț actualizat). Prin urmare, raportul calitate-preț este unul ridicat, iar investiția își merită banii.

Designul laptopului este elegant, fiind alcătuit dintr-o combinație de negru și argintiu. Carcasa este alcătuită din aluminiu, ceea ce îi crește calitatea și rezistența la zgârieturi și urme. Pe capacul laptopului se remarcă logo-ul texturat. Tastatura este internațională și completă, incluzând partea numerică.

Poze cu laptopul Asus R501JN-XO108D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul laptopului are diagonala de 15.6 inch și este adaptat pentru gaming, fiind dotat cu anti-glare. Display-ul are o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli, oferind imagini calitative, în culori vii. Unghiurile de vizualizare sunt generoase, oferind o vizibilitate bună din orice poziție.

În ceea ce privește performanța, Asus R501JN-XO108D se remarcă prin procesorul Intel Core i7 cu 4 nuclee și o putere de 2.5 GHz. Prin tehnologia Intel Turbo Boost 2.0, laptopul oferă mai multă putere atunci când sistemul de operare solicită acest lucru, putând ajunge la o putere de 3.5 Ghz. Tehnologia permite, în mod automat, nucleelor aflate pe procesor să ruleze la o frecvență superioară și să redirecționeze puterea, astfel încât performanța să fie accelerată.  În plus, tehnologia ASUS Super Hybrid Engine 2 poate asigura spontaneitate în răspuns.

Pentru a completa dotările tehnice performante care îl recomandă pentru gaming și programe cu cerințe grafice avansate, laptopul a mai fost dotat cu o memorie DDR3 de 4 GB, cu posibilitatea de extindere de până la 16 GB. Bineînțeles, laptopul are și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 840M. Așadar, jocurile cele mai noi vor rula fără lag.

Capacitatea de stocare a laptopului este de 1TB, ceea ce oferă suficient spațiu pentru jocuri, filme, stocarea de muzică, fotografii, programe etc.

La nivel multimedia, laptopul dispune de o cameră Web HD și are microfon integrat, făcând posibile convorbirile video pe Skype. Sunetul este asigurat prin tehnologia SonicMaster Premium, dezvoltată împreună cu Waves MaxxAudio. Sunetul este procesat în detaliu și are o fidelitate ridicată. În plus, laptopul este însoțit de un subwoofer extern SonicMaster.

Laptopul dispune de o unitate DVD-RW și cititor de carduri. La nivelul conectivității se mai remarcă 4 port-uri USB 3.0, un port HDMI și unul VGA. Astfel, laptopul se poate conecta la un ecran mai mare pentru redarea de conținut și, în același timp, poate reda conținut de pe stick-uri de memorie sau HDD-uri externe.

Conexiunea la internet se poate face prin Wi-Fi sau cablu, existând un port special pentru rețea. Dispozitivul poate comunica și prin tehnologie Bluetooth.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • Intel Core i7, Haswell,
  • hard de 1TB,
  • placă video dedicată NVIDIA
  • portabil

Contra:

  • rezoluția putea fi mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Asus R501JN-XO108D este un laptop ideal pentru gaming și poate lua, cu succes, locul unui sistem desktop performant.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.