Asus N56VV-S4053D – procesor puternic și rezoluție Full HD

Laptopurile au devenit o necesitate în zilele noastre, în aproape orice domeniu. Cu cât sunt mai puternice, mai performante, cu atât pot rula programe mai solicitante, iar noi ne putem desfășura activitatea în condiții mult mai bune. Astăzi am ales să discutăm despre un laptop puternic, cu o configurație complexă. Este vorba despre Asus N56VV-S4053D, ce poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 3950 lei (verifică preț actualizat), un preț pe care nu oricine și-l permite să îl plătească, dar având în vedere că vorbim de caracteristici de top, nu pot spune că mă surprinde prea tare.

Din punct de vedere al designului, laptopul afișează un aspect elegant, modern, rafinat chiar aș putea spune. Face parte din gama premium, cu o textură metalică deosebită, luxoasă chiar. Carcasa neagră este brăzdată de un model liniar, fin, ce încadrează în centru logo-ul iluminat al producătorului.

De îndată ce ridici capacul, te lovești de o tastatură completă, de tip chiclet, ce îți asigură o senzație plăcută la atingere. Tastarea este destul de silențioasă și confortabilă. Tastele bine distanțate sunt destul de ușor de șters, astfel că nu vei mai avea neplăcuta surpriză ca praful să se adune între taste. Mai mult de atât tastatura este iluminată, ceea ce înseamnă că veți putea lucra chiar seara, în timp ce vă uitați la televizor, fără să mai fiți nevoiți să țineți lumina aprinsă. Touchpad-ul este ceva mai mare decât puteți vedea la modelele obișnuite, ce vă ajută destul de mult în cazul în care sunteți obișnuiți cu utilizarea mouse-ului.

Poze cu laptopul Asus N56VV-S4053D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul Asus N56VV-S4053D vine echipat cu un procesor Intel Core i7, 3630QM cu 4 nuclee, ce rulează la o frecvență de 2,4 GHz în cazul aplicațiilor uzuale, dar poate ajunge prin tehnologia Turbo Boost la 3,4 GHz în cazul activităților cu grafică mai solicitantă. Are şi o placă video integrată pe procesor, un model Intel HD Graphics 4000, folosit pentru activităţile uzuale.

Memoria RAM este de 8 GB DDR3, suficient de mare chiar și pentru cei mai pretențioși, dar poate fi extinsă la 16 GB, prin simpla înlocuire a slotului liber. Hard disk-ul are o capacitate de 750 GB și rulează cu o viteză de rotație de 7200 rpm. Putea fi echipat cu un SSD din punctul meu de vedere, dar probabil că asta ar fi presupus și un preț mai mare.

Placa video este un chipset dedicat, NVIDIA GeForce GT 750M de 4 GB DDR3, ce se va descurca excelent în ceea ce privește jocurile noi, cu grafică solicitantă. Display-ul este un model clasic, un LCD LED cu o diagonală de 15,6 inch și o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, ce oferă claritate, culori naturale și un contrast bun.

Când vine vorba despre conectivitate, modelul Asus dispune de o gamă generoasă, și anume: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri SD, HDMI, microfon, 4 porturi USB 3.0, VGA și bluetooth.

Pe partea de sonorizare, laptopul este echipat cu tehnologia SonicMaster Premium, ce folosește soluții profesionale de procesare audio pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea sunetului. Nivelul de claritate este superior modelelor anterioare, iar laptopurile din seria N sunt însoțite de un subwoofer inclus în pachet, pentru un bass mai puternic, ce oferă utilizatorului cea mai bună calitate a sunetului, ce este disponibilă în prezent pe un sistem portabil.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • tastatură chiclet iluminată,
  • Full HD,
  • 8 GB RAM,

Contra:

  • preferam să aibă SSD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus N56VV-S4053D este un laptop potrivit atât pentru divertisment, cât și pentru desfășurarea activităților de zi cu zi.

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.