Asus N551JK-CN103D – laptopul ultra performant

Dacă îți dorești un laptop care să îmbine o grafică impecabilă cu un procesor avansat și un ecran de calitate superioară, un laptop care să poată înlocui cu succes orice sistem desktop, atunci s-ar putea să te intereseze modelul Asus N551JK-CN103D, ce costă aproximativ 4000 lei (verifică preț actualizat). Având în vedere că laptopul este extrem de performant și poate înlocui aproape orice PC, acesta își merită pe deplin investiția.

Designul laptopului este unul foarte compact, acesta având dimensiunile unui model obișnuit. Mai exact, acesta măsoară 383 x 28 – 31.5 x 255 mm. Laptopul este unul foarte subțire și oferă o atingere plăcută. Carcasa este alcătuită din aluminiu și nu reține urmele de degete. Modelul este disponibil într-o combinație de argintiu și antracit (gri închis). Tastatura include și partea numerică, fiind utilă mai ales pentru gameri. Experiența de utilizare este una foarte comodă, tastele fiind extrem de ușor de apăsat. Touchpad-ul este ultra sensibil la atingere și foarte precis.

Poze cu laptopul Asus N551JK-CN103D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul laptopului este de tip LCD LED și are 15.6 inch. Rezoluția display-ului este Full HD și are valoarea de 1920 x 1080 pixeli. Ecranul este foarte subțire și oferă o vizibilitate excelentă datorită efectului anti-glare. Imaginile redate au o calitate superioară, conținutul video văzându-se impecabil. Filmele vor fi redate alături de cele mai mici detalii.

La nivelul performanțelor tehnice, laptopul strălucește la fiecare nivel. Astfel, este de remarcat în primul rând faptul că acesta dispune de un procesor Intel Core i7 de a 4-a generație care are o frecvență de 2.5 Ghz. Datorită tehnologiei Intel Turbo Boost 2.0, sistemul de operare este ajutat atunci când are nevoie de o putere suplimentară. Astfel, atunci când sistemul solicită, puterea este redirecționară, iar nucleele de pe procesor pot rula la o frecvență de până la 3.5 Ghz.

Pentru a completa dotările performante, laptopul mai dispune de o placă video dedicată NVIDIA GeForce GTX 850M cu o memorie video de 4 GB. Memoria RAM este de 8 GB și poate fi extinsă printr-un slot suplimentar până la 16 GB. Dotările permit rularea chiar și a jocurilor cele mai noi, cu cerințe dintre cele mai avansate. Multitasking-ul este și el adus la un nou nivel.

Laptopul are un hard-disk cu o capacitate de 1TB și un SSD cu o capacitate de 24 GB, existând astfel spațiu mai mult decât suficient pentru filme, jocuri, muzică, programe etc.

La nivel multimedia, sistemul audio este dotat cu difuzoare stereo cu subwoofer care oferă un efect surround perfect. Sunetul este asigurat de tehnologia Sonic Master. Asus N551JK-CN103D este însoțit și de un subwoofer extern. Dotările multimedia sunt completate de o cameră Web HD cu microfon integrat care permite desfășurarea convorbirilor Skype la o calitate superioară.

Laptopul are baterie Li-Polymer cu 6 celule, având o autonomie nu chiar atât de mare pe cât ar fi fost necesară pentru a face față utilizării intense ce poate fi posibilă datorită dotărilor performante.

La nivelul conectivității, laptopul Asus beneficiază de un DVD-RW, cititor de carduri, 3 port-uri USB 3.0, un port HDMI și un port minidisplay. Conexiunea la internet se poate face prin Wi-Fi  sau cablu și există și tehnologie Bluetooth pentru conectarea la dispozitive precum smartphone-ul sau tableta.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • tastatură chiclet,
  • Full HD,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Asus N551JK-CN103D este ideal pentru cei ce vor să pună pe picioare un busniess sau pentru cei ce au nevoie de un device puternic.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.