Asus K555LN-DM205D – laptopul Full HD cu Intel i7

Asus K555LN-DM205D este un laptop ce reprezintă o soluție potrivită pentru cei ce își doresc un model care să poată înlocui un desktop PC pentru majoritatea activităților. Laptopul nu este unul pentru gaming, dar se descurcă binișor și în jocuri. Laptopul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2600 lei (verifică preț actualizat). Dacă vrei să cumperi modelul în rate, acestea încep din jurul sumei de 90 de lei. Punctele forte ale dispozitivului sunt ecranul Full HD, procesorul Intel i7, placa grafică NVIDIA și designul atractiv. Punctele slabe sunt reprezentate de lipsa stocării SSD și autonomia ceva mai redusă. Per ansamblu însă alegerea este una potrivită.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Combinația de arginitiu și bleumarin (dark blue) nu dă greș niciodată, așa că modelul are un design foarte atractiv. Capacul este bleumarin și are finisaj negru pe latura mai lungă. Carcasa imită foarte bine metalul și reușește să se păstreze în același timp rece, fără a se încălzi excesiv. Sistemul de răcire este destul de eficient. Se remarcă faptul că profilul este unul subțire, dimensiunile fiind de 382 x 25.8 x 256 mm. Având o greutate de doar 2.3 kg, laptopul poate fi ușor transportat peste zi. Tastatura include și partea numerică. Touchpad-ul este dotat cu tehnologia Smart Gesture care îi oferă un control foarte precis.

Poze cu laptopul

Asus K555LN-DM205D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul reprezintă o surpriză plăcută pentru categoria din care face parte laptopul, având o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție Full HD de 1980 x 1080 de pixeli. Acesta este de tip anti-glare, așa că vizibilitatea este foarte bună.

Surprizele plăcute continuă și în partea configurației. Găsim aici un procesor Intel Core i7 cu o putere de 2 Ghz, care poate face boost până la 3.1 Ghz atunci când sistemul de operare este suprasolicitat. Pentru acest lucru, tehnologia va activa automat nucleele aflate pe procesor și le va determina să ruleze la o frecvență superioară,  redirecționând puterea acolo unde este necesar. Acest tip de procesor este folosit și în cazul sistemelor desktop.

Dotările tehnice sunt completate de o memorie RAM DDR3 de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 840M. Memoria nu este cea mai bună, dar își face bine treaba, laptopul mișcându-se fluid. Vei putea rula fără probleme programe de prelucrare grafică sau jocuri cu cerințe medii.

Capacitatea de stocare este de 1TB HDD, existând astfel suficient spațiu pe HDD pentru jocuri, filme, fișiere video și audio în diferite formate, programe etc. Stocarea nu este și SSD. Accesul la HDD se face destul de greu, fiind necesară demontarea întregii carcase.

La nivel multimedia, laptopul are o cameră Web VGA, microfon integrat, un cititor de carduri și o unitate DVD RW. Difuzoarele integrate sunt de tip SonicMaster și oferă un sunet de calitate.

În ceea ce privește port-urile, vei găsi 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI și 1 port de rețea. Există de asemenea și o intrare audio. Sunt disponibile tehnologiile Wireless și Bluetooth.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion cu 2 celule care oferă o autonomie de până la 3 ore. Autonomia putea fi ceva mai bună.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core I7 Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată NVIDIA,
  • rezoluție Full HD

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Conectivitate - 9.5
Performanțe - 9.4

9.4

O alegere puternică

Asus K555LN-DM205D este un laptop cu o configurație puternică, ce se va dovedi un aliat de nădejde în activitatea ta de zi cu zi.

Vezi detalii
User Rating: 4.18 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.