Asus K555LN-DM090D – un laptop bun la un preţ decent

Dacă mulţi dintre cei pasionaţi de jocuri se află mereu în căutarea celor mai bune soluţii când vine vorba despre laptopuri şi PC-uri, iar cei care îşi doresc un simplu instrument pentru muncă se mulţumesc cu un model ieftin şi de calitate mai redusă, există o cerere şi pentru produsele intermediare, atât ca preţ cât mai ales în ceea ce priveşte performanţele. Pe astfel de laptopuri poţi naviga pe Internet cu o viteză mai mare, poţi vedea filme la cea mai înaltă calitate şi, chiar mai important, te poţi juca, e adevărat, nu la cea mai mare calitate de redare a imaginilor. Totuşi, multe persoane se orientează către astfel de modele, aşa cum este şi Asus K555LN-DM090D, un laptop bun, pe care îl vei găsi la un preț de aproximativ 2599 lei (verifică preț actualizat) și care promite o funcţionare decentă şi în pas cu necesităţile pentru cel puţin trei, patru ani.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Din punct de al designului discutăm despre un laptop elegant, cu finisaje bine realizate, ce definesc un device extraordinar. Tastatura este una completă, de tip chiclet, cu taste destul de joase, ce îți conferă o tastare plăcută de fiecare dată.

Poze cu laptopul

Asus K555LN-DM090D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Atunci când achiziţionezi un laptop, trebuie să te aştepţi ca acesta să rămână la un moment dat în urmă din punct de vedere tehnologic. De aceea, la cumpărare, componentele sale trebuie să fie cât mai avansate. Modelul Asus, deşi nu este un vârf, oferă performanţe decente şi reuşeşte să se facă util în mai multe situaţii.

Cu un procesor Intel i5, Haswell cu frecvenţa de 1.7 GHz, laptopul poate să ţină pasul la un nivel acceptabil cu toate cerinţele moderne, atât în ceea ce priveşte jocurile, cât şi editările video sau foto. Aşadar, acesta poate fi utilizat şi de către pasionaţii de Photoshop sau alte aplicaţii care consumă resursele. Nici memoria de 4 GB DDR3 nu este una rea, deşi se putea ca aceasta să fie şi mult mai bună. Totuşi, se poate îmbunătăţi, aşa că nu sunt probleme.

Pentru cei care chiar vor să se joace, placa video dedicată Nvidia GeForce de 2048 MB poate veni în ajutor, deşi cele mai noi apariţii nu vor putea rula decât la detalii cel mult medii.

În ceea ce priveşte ecranul, acesta are diagonala de 15.6 inch şi o rezoluţie mare de 1920 x 1080 pixeli HD. Se remarcă şi sistemul anti-glare, care creşte calitatea imaginilor. Capacitatea de stocare este însă una imensă, de 1 TB, ceea ce înseamnă că pe acest laptop se pot salva cu adevărat foarte multe filme, poze şi fişiere.

Elementele de conectivitate sunt cele obişnuite, adică porturi USB 2.0 şi 3.0, HDMI, VGA şi audio, laptopul are microfon şi difuzoare încorporate şi o cameră web HD, iar greutatea sa este de 2.3 kilograme. În aceste condiţii, el poate fi folosit şi acasă şi la birou, dar şi cu alte ocazii, în mijloacele de transport sau oricând este nevoie.

Acestea fiind spuse, se poate afirma că laptopul Asus este un laptop decent. Fiind un model de calitate intermediară, va reprezenta o soluţie pentru mulţi cumpărători şi în condiţiile în care aceştia se aşteaptă la performanţe medii spre bune, cu siguranţă nu vor fi dezamăgiţi.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core I5 Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată NVIDIA,
  • rezoluție Full HD

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 8.4

8.5

O alegere eficientă

Asus K555LN-DM090D este un laptop elegant, ce impresionează prin calitățile sale foarte bune, dar și prin eficiența de care dă dovadă atunci când este pus la treabă.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.