Asus K551LN-XX349D – laptopul care poate înlocui cu succes un PC

Până de curând, era acceptat în unanimitate faptul că laptopurile nu puteau concura cu un sistem desktop, iar beneficiul principal al acestui tip de dispozitiv era considerat mobilitatea. Cu ultima generație de laptopuri care integrează procesoare Intel Core i7 și plăci grafice performante, avantajul sistemelor PC pare să scadă considerabil. Un astfel de laptop este și Asus K551LN-XX349D. Prețul său este de aproximativ 2400 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de rezonabil din punctul meu de vedere. Având în vedere dotările performante și faptul că poate înlocui cu succes un sistem desktop performant, laptopul reprezintă o opțiune demnă de luat în considerare chiar și pentru gameri și cei care doresc performanță în mobilitate.  

Interesant în ceea ce privește designul acestui model este că, deși are o configurație hardware demnă de invidiat, dimensiunile sale se păstrează în rândul celor ale unui laptop clasic. Laptopul are dimensiunile de doar 380 x 2.31 – 2.16 x 258 mm. Dimensiunile reduse, alături de carcasa de aluminiu, oferă un grad de eleganță ridicat. Designul dispozitivului este completat de finisaje atent alese, precum logo-ul Asus iluminat. De asemenea, tastatura este de tip chiclet, asigurând confortul fiecărui utilizator pe toată durata folosirii device-ului.

Poze cu laptopul Asus K551LN-XX349D

 

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În ceea ce privește performanța, Asus K551LN-XX349D stă mai mult decât bine. Cu un procesor Intel Core i7 de a 4-a generație care are o frecvență de 2.0 GHz, laptopul poate concura lejer cu un PC. Mai mult, prin tehnologia Intel Turbo Boost este oferită și mai multă performanță în funcție de necesitate. Astfel, atunci când sistemul de operare are nevoie, nucleele de pe procesor pot rula la o frecvență superioară de până la 3.1 GHz. Puterea este redirecționată, iar performanța este accelerată în funcție de procesele și aplicațiile rulate de sistemul de operare.

Pentru un pachet complet, procesorului i-au fost asociate o placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 840M de 2 GB DDR3 și o memorie de 4 GB DDR 3 cu frecvență de 1.6 GHz. În ceea ce privește memoria RAM, se poate face un upgrade de până la 8 GB în cazul în care este nevoie. Prin urmare, orice joc de ultimă oră poate fi rulat în sistem HD. Imaginile vor fi redate cu detalii dintre cele mai fine, iar timpul de răspuns va fi extrem de scurt. Multitasking-ul este adus la un nou nivel. Sunetul are și el un nivel ridicat, laptopul având 2 difuzoare stereo ce încorporează tehnologia SonicMaster și Waves MaxxAudio. Dotările multimedia sunt completate de o cameră Web HD cu microfon integrat.

Pentru a susține experiența de gaming, laptopul a fost special structurat pentru a evita supraîncălzirea și a menține un nivel de zgomot redus. Laptopul mai beneficiază de tehnologia Super Hybrid Engine II, care oferă un timp scurt de ieșire din hibernare și până la 2 săptămâni de stand-by. Laptopul Asus are baterie Li-Polymer cu 3 celule ceea ce, din păcate, nu oferă o autonomie foarte mare.

În ceea ce privește stocarea, laptopul are un hard-disk cu o capacitate de 500 GB, ce este foarte probabil să nu mulțumească orice utilizator, însă în acest caz aveți posibilitatea să achiziționați un hard disk extern. Display-ul laptopului este LCD LED, de 15,6 inch, cu o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli, ce oferă imagini destul de clare.

La nivelul conectivității, laptopul Asus beneficiază de DVD-RW, cititor de carduri, 2 porturi USB 3,0 și un port USB 2.0 și un port HDMI care permite conectarea la un TV sau la un monitor extern.

Conectarea la internet se poate face prin Wi-Fi și, bineînțeles, nu putea lipsi tehnologia Bluetooth 4.0.

Păreri pro şi contra

Pro

  • procesor Intel Core i7,
  • design elegant
  • portabil,
  • placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • hard de 500 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Asus K551LN-XX349D este un laptop ce se va dovedi un adevărat sprijin atât pentru gameri, cât și pentru cei ce doresc să pună pe picioare un business.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.