Asus K551LN-XX140D – laptopul performant elegant

Laptopurile au ajuns să câștige destul de mult teren în fața sistemelor desktop, mai ales datorită portabilității. Practic, e ca și cum poți purta cu tine performanța unui sistem desktop, dar de dimensiuni reduse. Asus K551LN-XX140D este exact acest tip de laptop care te face parcă să ți-l dorești și să uiți de PC-ul clasic. Acesta poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2300 lei (verifică preț actualizat). Laptopul are un raport calitate-preț foarte bun, remarcându-se prin procesorul Intel Core i5, placa video dedicată NVIDIA și ecranul HD. Punctul slab al modelului este reprezentat de autonomia scăzută, așa că va trebui să te asiguri că ai mereu încărcătorul la tine atunci când plănuiești să îl folosești altundeva decât acasă.

Laptopul mai poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Designul laptopului este minimalist, remarcându-se printr-un aspect foarte ergonomic. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de foarte mare calitate și nu păstrează urmele de degete. Tastatura internațională este completă, având și partea numerică. Tastatura neagră arată foarte bine în contrast cu argintiul carcasei. Touchpad-ul este dotat cu tehnologia Smart Gesture, dispunând astfel de un sistem de detecție a gesturilor multi-punct. Acesta permite scroll-ul sau click-ul dreapta fără a utiliza mouse-ul. Laptopul are dimensiunile de 380 x 2.31 – 2.16 x 258 mm, remarcându-se faptul că este subțire. Având o greutate de doar 2.21 kg, laptopul poate fi ușor transportat la muncă sau la cursuri.

Poze cu laptopul Asus K551LN-XX140D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul laptopului are o diagonală de 15.6 inch și este de tip glare, oferind astfel o vizibilitate foarte bună, cu unghiuri generoase. Rezoluția HD de 1366 x 768 pixeli asigură o redare calitativă a imaginilor, în culori vii.

La nivelul dotărilor tehnice, laptopul este dotat cu un procesor Intel Core i5 cu 2 nuclee și o frecvență de 1.6 Ghz. Este de de remarcat faptul că, prin tehnologia Intel Turbo Boost 2.0, laptopul se adaptează nevoilor sistemului de operare și oferă mai multă putere atunci când acesta solicită, procesorul ajungând astfel la o putere de 2.6 Ghz. Mai exact, tehnologia va activa automat nucleele aflate pe procesor care vor rula la o frecvență superioară și vor redirecționa puterea pentru a se obține o performanță accelerată.

Dotările tehnice sunt completate de o memorie DDR3 de 4 GB, cu posibilitatea de extindere până la 8 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 740M. Dotările tehnice permit laptopului să ruleze fără probleme chiar și programe și jocuri cu cerințe avansate.

Capacitatea de stocare este de 1TB, existând astfel suficient spațiu pe HDD pentru jocuri, filme, fișiere video și audio în diferite formate, programe etc.

La nivel multimedia, laptopul are o cameră Web HD și microfon integrat, oferind astfel posibilitatea de a purta convorbiri de calitate pe Skype, cu sunet și imagini clare. Sunetul este asigurat prin tehnologia SonicMaster, iar difuzoarele sunt stereo.

Asus K551LN-XX140D dispune de o unitate de citire și scriere DVD-RW și un cititor de carduri care suportă modele SD și SDHC.

Se mai remarcă 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI și 1 port VGA. Conexiunea la internet se poate face prin Wi-Fi sau cablu, existând un port special pentru rețea. În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion de 3 celule care oferă o autonomie de până la 3 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • tastatură chiclet,
  • portabil,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Asus K551LN-XX140D este un laptop portabil cu un design elegant, dar și cu o configurație destul de complexă, ideală pentru cei ce au nevoie de un device puternic.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.