Asus K551LB-XX225D – elegant, ergonomic, cu un aspect minimalist

În ultimii ani, laptopurile au devenit tot mai utilizate, atât pentru activitățile office sau diferite aplicații utile în jobul desfășurat, cât și pentru distracție. De aceea am decis ca astăzi să discutăm despre laptopul Asus K551LB-XX225D. Are un preț de aproximativ 2400 lei (verifică preț actualizat), nu foarte mare având în vedere că discutăm despre un laptop cu o configurație destul de bună, dar și cu un aspect interesant.

Pentru început aș vrea să ne aruncăm un ochi peste designul său elegant, ce atrage privirile încă din prima clipă. Carcasa de culoare neagră este realizată dintr-un plastic calitativ, cu un finisaj liniar discret, ce mă duce cu gândul la un produs rafinat, realizat cu mult bun gust. De îndată ce ridici capacul, te surprinde o tastatură completă, de tip chiclet, cu taste silențioase și plăcute la atingere. Tastatura se evidențiază perfect pe suprafața argintie, creând confortul necesar oricărui utilizator. Laptopul este echipat cu tehnologia Smart Gesture, ce permite un nivel de interacțiune ieșit din comun(funcție de scroll, click dreapta pentru accesul rapid la diverse aplicații, fără a fi necesară utilizarea mouse-ului). Cântărește 2,21 kg, ceea ce înseamnă că discutăm de un device portabil, ușor de transportat, fie pentru o ședință, fie pentru o călătorie.

Poze cu laptopul Asus K551LB-XX225D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul Asus K551LB-XX225D vine echipat cu un procesor din cea mai nouă Generație, Haswell, un model Intel Core i5, 4200 U, ce facilitează multitaskingul și redă conținutul în format HD mult mai lin. Procesorul are 2 nuclee și funcționează la o frecvență de 1,6 GHz, cam mică ar spune unii, dar această frecvență se folosește în cazul aplicațiilor mai puțin solicitante, pentru a spori autonomia. În cazul în care utilizatorul încearcă aplicații solicitante, gen jocuri cu grafică avansată, atunci frecvența poate ajunge până la 2,6 GHz prin tehnologia Turbo Boost.

Memoria RAM este de 4 GB DDR 3, dar poate ajunge chiar și la 8 GB în cazul în care ar fi nevoie, și asta printr-un simplu upgrade, iar capacitatea de stocare a datelor ajunge la 750 GB și funcționează cu o viteză de rotație de 5400 rpm. M-aș fi bucurat și găsesc un SSD pe acest laptop, dar realizez că și prețul ar fi fost altul.

Laptopul Asus dispune de două plăci video, una integrată, un model Intel HD Graphics 4400, pe procesor, pe care o utilizează în mod uzual, atunci când nu se folosesc aplicații cu grafică solicitantă și un chipset dedicat, NVIDIA GeForce GT 740M de 2 GB DDR3, ce intră în funcțiune de îndată ce se deschid jocurile de ultimă generație sau alte aplicații mai recente la care cu siguranță veți avea nevoie de ea.

Display-ul este un LCD LED cu specificații întâlnite la marea majoritate a laptopurilor, și anume diagonala de 15,6 inch și rezoluția HD, ce încântă prin imagini clare, strălucitoare, de o naturalețe aparte.

Când vine vorba de conectivitate, laptopul vine la pachet cu aproximativ tot ceea ce este nevoie în mod uzual: cameră WEB HD, cititor de carduri, HDMI, un port USB 2.0 și 2 porturi USB 3.0, iar pe parte de sonorizare, delectează simțul auditiv cu un sunet clar, profund, susținut de sistemul SonicMaster.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • tastatură chiclet,
  • placă video dedicată,
  • sonorizare SonicMaster

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus K551LB-XX225D este un laptop cu o configurație destul de bună, dar și cu un design interesant, ce te va încânta de la prima vedere.

User Rating: 3.5 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.