Asus G551JM-CN112D – laptopul de gaming portabil

Pentru pasionații de gaming care vor să aibă acces de oriunde la sesiunile de joc, ideea unui laptop portabil pare a fi destul de puțin plauzibilă. Modelul Asus G551JM-CN112D arată însă că acest lucru este posibil, îmbinând perfect designul cu performanța. Poate fi găsit în magazine la prețul de  aproximativ 4299 lei (verifică preț actualizat). Având în vedere faptul că avem de-a face cu un model de gaming cu performanță bună și un design portabil, prețul este unul chiar atractiv.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

La nivelul designului se observă încă de la început că avem de-a face cu un model de calitate superioară. Designul are personalitate, fără a fi însă exagerat de informal, așa că vei putea lua fără probleme laptopul cu tine în orice situație. Aspectul este chiar elegant, nota de gaming fiind adusă de logo-ul ROG iluminat cu roșu. Roșul oferă un contrast foarte plăcut față de restul carcasei, în totalitate negru. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară și are finisaje metalice. La tastatură întâlnim aceeași iluminare cu roșu. Tastele oferă o experiență de gaming confortabilă și un control foarte bun. Fiind alcătuită dintr-o singură bucată, rezistența acesteia este ridicată. Touchpad-ul este dotat cu multitouch și este foarte precis. Dimensiunile modelului sunt 383 x 28 – 31.5 x 255 mm, iar greutatea acestuia este de 2.7 kg.

Poze cu laptopul Asus G551JM-CN112D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul are o diagonală de 15.6 inch și este Full HD. Imaginile au o rezoluție de 1980 x 1080 de pixeli și beneficiază de unghiuri de vizualizare excelente. În plus, datorită tehnologiei Trinity Display vei putea conecta alte trei monitoare pentru un multitasking dinamic și o experiență de joc mai incitantă.

În ceea ce privește configurația, aici dotările sunt impresionante dacă avem în vedere dimensiunile de laptop normal. Întâlnim astfel un procesor Intel Core i7 cu arhitectură Haswell, modelul de vârf la momentul actual. Procesorul are o frecvență de 2.5 Ghz și poate genera o putere de până la 3.5 Ghz atunci când sistemul de operare cere acest lucru. De asemenea, mai este disponibilă o memorie RAM de 8 GB DDR3 cu posibilitatea de extindere până la 16 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GTX 860M. Placa video a laptopului Asus G551JM-CN112D are suport Microsoft DirectX 11 și o memorie de 4GB GDDR5, oferind astfel o experiență multimedia remarcabilă. Sesiunile de joc vor fi impresionante atât în 2D, cât și în 3D.

Capacitatea de stocare este de 1 TB pe HDD și 24 GB pe SSD. Vei avea astfel acces la rapid la orice tip de fișier.

La nivel multimedia se remarcă sunetul de calitate superioară, care completează perfect experiența de joc.  Difuzoarele sunt dotate cu tehnologia SonicMaster Premium, iar sistemul ROG Audio Wizard are mai multe moduri presetate pentru filme, jocuri sau muzică. Vei avea la dispoziție chiar și un instrument profesional de procesare audio prin intermediul MaxxAudio. Mai sunt disponibile de asemenea o cameră web HD, un cititor de carduri și o unitate optică DVD RW.

Printre port-uri întâlnim 3 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port mini-Display și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate face prin Wi-Fi  sau cablu. Există și tehnologie Bluetooth. Bateria este de tip Li Ion cu 6 celule și oferă o autonomie bună.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • Full HD,
  • HDD de 1TB,
  • placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus G551JM-CN112D este un laptop dedicat gamingului, cu o configurație foarte puternică, menită să facă față jocurilor solicitante.

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.