ASUS F550JX-DM247D – performanță cu un preț mic

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Conectivitate - 9
Performanțe - 8.8

8.9

O alegere puternică

ASUS F550JX-DM247D este un laptop cu o configurație puternică, potrivită atât pentru activitățile zilnice, cât și pentru distracție și relaxare.

Vezi în magazin
User Rating: 4.68 ( 2 votes)

ASUS F550JX-DM247D este un laptop potrivit pentru cei ce își doresc o configurație puternică atunci când vine vorba de un astfel de device. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3599 lei(verifică preț actualizat), un preț ce poate scădea destul de mult dacă ai norocul să îl prinzi la reducere. Totuși este bine de știut că acesta poate fi achiziționat și în rate lunare de 191 lei.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Cel, Evomag și Altex.

Din punct de vedere al designului, se poate observa că avem de-a face cu un notebook foarte elegant, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul taiwanez de câțiva ani încoace. Ba mai mult aș putea spune că se diferențiază prin elementele geometrice, al căror contur este realizat cu o nuanță de roșu, ducând utilizatorul cu gândul la un gaming antrenant. Modelul cântărește 2,45 kg, ceea ce înseamnă că vorbim despre un laptop portabil, căruia totuși îi vei simți greutatea după o perioadă, în cazul în care îl porți într-o geantă de umăr.

De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură completă, de tip chiclet, cu taste joase, confortabile în tastare, astfel încât să nu deranjeze nici după o utilizare îndelungată. Blocul numeric este și el prezent, pentru a ușura activitatea office. Modelul beneficiază de tehnologia IceCool, ce asigură o temperatură de 28 °C – 35°C la suprafața suportului pentru palme, astfel încât să nu apară disconfortul după sesiunile lungi de tastare.

Poze cu ASUS F550JX-DM247D

ASUS F550JX-DM247D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul este antrenat de un procesor Intel Core i7, 4720HQ, un model din generația Haswell, tactat la 2,6 GHz. În cazul activităților solicitante, frecvența crește până la 3,6 GHz, iar asta este posibil datorită tehnologiei Turbo Boost.

Laptopul Asus vine cu o memorie RAM de 8 GB DDR3, suficientă chiar și pentru un utilizator ceva mai pretențios, dar și cu o capacitate de stocare HDD, de 1TB, suficient pentru a păstra nenumăratele amintiri din vacanță.

Placa video dedicată este un chipset NVIDIA GeForce GTX 950M, de 4 GB, DDR3, ce se va descurca excelent atât pentru editare, activitățile de zi cu zi, cât și pentru gaming.

În ceea ce privește conectivitatea, laptopul vine echipat cu: un port HDMI, 2 porturi USB 3.0(pentru un transfer de date super rapid), VGA, un port USB 2.0, o ieșire audio, un DVD RW, o cameră WEB pentru a purta conversații cât mai interesante cu cei dragi, un cititor de carduri și bluetooth.

Sonoriarea SonicMaster al modelului ASUS conferă un sunet clar, precis, de înaltă fidelitate, chiar și atunci când volumul este la maxim. Tehnologia AudioWizard permite optimizarea sunetului, prin intermediul a șase moduri de audiție pre-setată.

Interesant de remarcat este faptul că laptopul dispune de un display cu o diagonală de 15,6 inch, ce are o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli. Asta înseamnă că oferă imagini detaliate, vibrante, extrem de plăcute. Ecranul este Anti-Glare, adică mat și îți permite utilizarea laptopului chiar și în exterior, când avem o lumină puternică, fără a incomoda în vreun fel.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i7,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,
  • design extrem de elegant,
  • preț avantajos,
  • rezoluție Full HD

Contra:

  • nu este foarte ușor

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.