ASUS E200HA-FD0008TS – un laptop portabil

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 7.9
Performanțe - 6.7

7.7

O alegere inspirată

ASUS E200HA-FD0008TS este un laptop sau mai bine zis un netbook cu specificații potrivite pentru un utilizator mai puțin pretențios.

Vezi detalii
User Rating: 2.75 ( 1 votes)

Pentru fiecare dintre noi există un laptop construit să ne satisfacă nevoile mai mult sau mai puțin exigente. Cert este că laptopul a devenit un instrument tot mai folosit și asta din cauza faptului că îl poți avea tot timpul la îndemână, cu atât mai mult cu cât te orientezi către un model micuț, ușor și destul de frumușel.

Cam așa ar putea fi descris și ASUS E200HA-FD0008TS, disponibil în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1399 lei(verifică preț actualizat). Laptopul este un model entry level, potrivit pentruelevi, studenți sau pentru utilizatorii mai puțin pretențioși. Are un aspect plăcut, pe o nuanță dark blue foarte interesantă, ce atrage atenția din prima clipă. Este un laptop portabil, cu o greutate de doar 0,98 kg, numai bun de luat la cursuri sau în vacanță. În punctul cel mai gros atinge 17,5 mm și vine cu sistemul de operare Windows 10 preinstalat. 

Poze cu ASUS E200HA-FD0008TS

ASUS E200HA-FD0008TS

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul este ideal în special pentru activitățile office și multimedia, ceea ce-l face destul de potrivit pentru cei care călătoresc mult și au nevoie de un companion sau trebuie să țină legătura cu diferite persoane prin intermediul poștei electronice.

În plus, un alt argument care vine să întărească ideea că acesta este mai mult decât suficient pentru cei extrem de dinamici, care călătoresc mult, este dimensiunea acestuia, ecranul său măsurând numai 11,6 inch, precum și greutatea de până într-un kilogram.

Cu toate acestea sunt și câteva lucruri care trebuiesc știute de la bun început despre acest laptop. În ciuda faptului că este atât de ușor și foarte atrăgător, are o capacitate de stocare de tip eMMC, de doar 32 GB. Știu este destul de puțin, dar asta te va forța să îl ții curat și organizat. În plus, nu uita de stocarea in cloud(Google Drive sau DropBox) pentru poze, filmulețe sau alte fișiere.

Laptopul vine echipat cu un procesor nu foarte puternic, un model Intel AtomTM X5-Z8300, construit pe arhitectura de 14 nm. Funcționează la o frecvență de 1,4 GHz, dar prin tehnologia Turboo Bost, poate ajunge până la 1,8 GHz. Placa video integrată, este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile uzuale. Are o memorie RAM de 2 GB DDR3, iar pe partea de conectivitate, se laudă cu o gamă de conectori decentă: 1 port USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port Micro HDMI, o cameră WEB, un cititor de carduri, bluetooth și o ieșire audio. Nimic care să impresioneze, dar având în vedere prețul, nici nu mă miră acest aspect.

Pe de altă parte trebuie apreciată calitatea bateriei sau mai exact autonomia acesteia. Pe lângă faptul că laptopul se încarcă într-un timp record am putea spunea, în mai  puțin de o oră, el poate funcționa fără întrerupere și 8-9 ore.

Înceea ce privește sonorizarea, laptopul Asus beneficiază de două difuzoare integrate, susținute de tehnologia SonicMaster. Asta înseamnă că te vei bucura de un sunet de calitate, însă nu foarte puternic. Așa că dacă îți dorești ceva mai mult, poți apela la o pereche de boxe.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • portabil,
  • preț accesibil

Contra:

  • doar 2 GB RAM,
  • eMMC de 32 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.