ASUS A550VX-XX286D – un laptop bun atât pentru muncă, cât și pentru distracție

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.5
Performanțe - 8.7

8.7

O alegere inspirată

ASUS A550VX-XX286D este un laptop cu o configurație puternică, potrivit atât pentru activitățile office și multimedia, cât și pentru distracție.

Vezi în magazin
User Rating: 2.65 ( 6 votes)

ASUS A550VX-XX286D este un laptop business, cu o configurație puternică, ce nu se dă în lături nici când vine vorba de distracție. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2499 lei(verifică preț actualizat), un preț deloc mare, ținând cont de specificațiile date.

Din punct de vedere estetic, Asus s-a remarcat întotdeauna prin frumusețea laptopurilor sale, iar modelul de față nu reprezintă o excepție de la regulă. Vorbim de un laptop elegant, cu o carcasă din plastic, ce are o textură fină, concentrică, ce pune în evidență logo-ul producătorului. Odată ridicată clapeta, te întâmpină o tastatură ergonomică completă. Tastele bine distanțate au cursa joasă, astfel că nu vor fi deloc zgomotoase în utilizare, ba mai mult asigură confortul necesar pentru o utilizare de durată. Laptopul este unul portabil, însă cele 2,4 kg își vor face simțită prezența în cazul în care îți dorești să îl iei cu tine zi de zi, mergând pe jos către birou.

Poze cu ASUS A550VX-XX286D

ASUS A550VX-XX286D

Verifică în magazin

Specificații tehnice

Sub capotă, este antrenat de un procesor Intel Core i5, din seria Skylake, realizat pe o arhitectură de 14 nm. Funcționează la o frecvență de 2,3 GHz, dar poate suferi un upgrade de până la 3,2 GHz la nevoie, cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost.

Memoria RAM este de 4 GB DDR4, iar cei mai pretențioși mai pot adăuga încă 4 GB, în cazul în care apare această necesitate. Memoriile DDR4 operează la un voltaj mai mic față de memoriile DDR3, iar asta le ajută să consume mai puțină energie și să se încălzească mai greu.

Capacitatea de stocare este suficient de generoasă, încât să asigure suficient spațiu pentru a stoca poze, filmulețe, dar și alte fișiere. Este de tip HDD, de 1 TB și rulează la o viteză de 7200 rpm.

Placa video dedicată, este un chipset nVIDIA GeForce, GTX 950M, de 2 GB, GDDR5, ceea ce înseamnă că laptopul este potrivit nu doar pentru activități office și multimedia, ci și pentru un gaming bun. Să ne înțelegem, nu excelează precum un laptop de gaming dedicat, însă se va descurca decent cu un Asphalt 8 de exemplu.

Conectivitate

Pe parte de conectivitate, laptopul taiwanezilor vine cu o gamă destul de bogată: 2 porturi USB 3.0, un port USB 2.0, un port HDMI, o ieșire audio VGA(poți conecta un monitor pentru a lucra mai eficient), un cititor de carduri, DVD RW, o cameră WEB(pentru conversații cât mai plăcute pe Skype) și bluetooth. Sonorizarea Sonic Master este bună, dar nu excelează. Așadar eu aș opta pentru o pereche de boxe ceva mai puternice, care să îmi deranjeze vecinii ocazional.

Display-ul este un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Vorbim de un ecran Glare(strălucitor), pe care îl vei folosi cel mai probabil la interior. Nu de alta, dar folosit la exterior, în bătaia soarelui, nu vei mai vedea cine știe ce. Lumina se reflectă în ecranul lucios și împiedicând vizualizarea informațiilor.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5 Skylake,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video nVIDIA GeForce GTX 950M

Contra:

  • are doar 4 GB de RAM

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.