ASUS A540SA-XX576 – un laptop cu o configurație entry-level și preț mic

Nu toți avem nevoie de un laptop puternic, așa că recomandarea noastră de astăzi se adresează celor ce își doresc un device pentru filme, office și navigare pe internet. Este vorbe despre ASUS A540SA-XX576, un laptop ce poate fi găsit în oferta eMAG, la prețul de aproximativ 1399 lei (verifică preț actualizat), dar zilele trecute am vazut că era redus cu 20%. Prețul este unul corect, ținând cont de configurația sa.

Design-ul este întocmai cum ne-a obișnuit producătorul taiwanez: elegant, atractiv, finuț. Carcasa este realizată dintr-un plastic negru, cu textură liniară foarte plăcută, ce evidențiază logo-ul taiwanez. Cântărește doar 1,9 kg, ceea ce-i conferă portabilitate. Asta înseamnă că poate fi strecurat chiar și în geanta de mână atunci când pleci în călătorii. Tastatura completă este de tip chiclet și oferă confortul necesar pentru o utilizare îndelungată. Cursa tastelor este scurtă, așa că nu este nici zgomotoasă.

Poze cu ASUS A540SA-XX576

ASUS A540SA-XX576

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul este animat de un procesor Intel Pentium Quad-Core N3710, construit pe tehnologia de 14 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,6 GHz. În cazut activităților mai solicitante, frecvența poate ajunge până la 2,5 GHz, datorită tehnologiei Turbo Boost.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, însă pot fi suplimentați cu încă 4 GB, prin simpla adăugare a unei memorii de 4 GB. Hard disk-ul are o capacitate de stocare de 500 GB, suficient zic eu dacă ne raportăm la configurația dată. Totuși, pentru cei pretențioși, nu uitați de stocarea in cloud.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics 405 ce se va descurca excelent pentru activitățile lejere, însă când vine vorba de jocuri, îți recomand să-ți iei gândul sau să te orientezi către un alt laptop cu o configurație mai potrivită.

Display-ul de 15,6 inch este unul Glare, ceea ce înseamnă că utilizarea sa la exterior este compromisă. Fiind un ecran strălucitor, se reflectă lumina în el și nu se mai vede nimic.

Când vine vorba despre conectivitate, laptopul surprinde în mod plăcut prin prezența portului USB Type-C, un standard ce vine pe tot mai multe dispozitive. Lista porturilor este completată de: un port USB 2.0, un port USB 3.0, un port HDMI, VGA, DVD RW, o cameră WEB și un cititor de carduri. Sonorizarea de tip SonicMaster oferă un bass echilibrat și un sunet calitativ.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut
  • preț mic
  • USB Type-C

Contra:

  • ținând cont de preț, nu am ce să îi reproșez

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 7.8
Performanțe - 7.6

7.9

O alegere accesibilă

ASUS A540SA-XX576 este un laptop ce oferă un raport calitate-preț avantajos. Are o configurație entry-level, potrivită pentru cei ce desfășoară activități mai puțin solicitante.

Vezi în magazin
User Rating: 2.6 ( 2 votes)

Un comentariu

  1. si unde anume se baga memmoria RAM ca mi-am comanadat 4gb ram l-am desfacut si am avut surpriza neplacuta sa nu gasesc niciun slot de ram si am acest model ca m-am uitat la serie de spate si corespunde cu toate cerintele…si am obeservat ca memoria ram este integrata in placa de baza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.