ASUS A540SA-XX575 – un laptop ieftin, cu specificații decente

Nu toți avem nevoie de laptopuri performante, cu o configurație puternică, ce vine la pachet cu un preț pe măsură. Sunt situații, în care un laptop cu specificații medii este mai mult decât suficient petru nevoia utilizatorului. ASUS A540SA-XX575 face parte din această categorie de laptopuri. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG la prețul de aproximativ 1299 lei (verifică preț actualizat), dar am observat că intră destul de des în reducerile săptămânale, așa că ai toate șansele să îl prinzi la un preț mult mai bun.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și evoMAG.

Ca și design, Asus nu dezamăgește nici de această dată, vorbim de un laptop elegant, rafinat, cu finisaje bine definite, ce vine într-o combinație de negru cu argintiu. Carcasa neagră are o textură liniară, ce pune în evidență logo-ul producătorului. Odată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură completă, ergonomică, de tip chiclet. Tastele au cursa joasă, așa că nu produc acel zgomot deranjant. În punctul cel mai înalt laptopul atinge 25,4 mm și cântărește 2 kg, ceea ce-l face ușor de transportat.

Poze cu ASUS A540SA-XX575

ASUS A540SA-XX575

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior este animat de un procesor Intel Celeron N3060, construit pe arhitectura Braswell, tactat la 1,6 GHz. Prin tehnologia Turbo Boost frecvența poate suferi un upgrade de până la 2,4 GHz în cazul activităților mai solicitante.

Memoria RAM este de 4 GB integrați, suficient ținând cont de configurația laptopului, însă pentru cei ce simt nevoia de mai mult, pot suplimenta cu încă 4 GB la nevoie. Laptopul vine cu un slot liber, ceea ce îi permite utilizatorului să facă acest upgrade destul de ușor. Capacitate de stocare este de 500 GB, nici nu mă așteptam la mai mult de atât, dacă luăm în considerare prețul device-ului. Oricum dacă simți că nu îți ajung, nu uita de stocarea in cloud.

Placa video integrată este un chipset Intel HD Graphics 400 ce recomandă utilizarea laptopului pentru activități office, multimedia, nu și pentru gaming, decât dacă ești pasionat de zuma sau alte jocuri prea puțin solicitante.

Display-ul este un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție HD. Ecranul este Glare(strălucitor), așa că laptopul nu poate fi folosit la exterior, în bătaia luminii, pentru că reflecția luminii ar face imposibilă vizualizarea informațiilor afișate.

La capitolul conectivitate, laptopul surprinde în mod plăcut prin prezența portului USB Type-C. În rest, găsim un cititor de carduri SD, o cameră WEB, un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0 și VGA. Sonorizarea SonicMaster este cea pe care o întâlnim pe majoritatea laptopurilor Asus, o sonorizare bună, calitativă.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut
  • preț mic
  • USB Type-C

Contra:

  • ținând cont de preț, nu am ce să îi reproșez

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 7.3

8.1

O alegere accesibilă

ASUS A540SA-XX575 este un laptop cu o configurație entry-level, potrivit pentru cei ce nu vor să investească sume mari într-un asemenea device.

Vezi în magazin
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.