Acer V5-552G-10578G50akk – un laptop multimedia

De ceva timp laptopurile au început să înlocuiască tot mai mult calculatoarele de birou, și asta pentru că ocupă spațiu mai puțin și oferă portabilitate, iar performanțele pot fi comparate cu cele ale unui mastodont de calculator sau de ce nu uneori pot fi chiar mai mari.

Unul dintre modelele care mie mi-a atras atenția este laptopul Acer V5-552G-10578G50akk ce vine la un preț de aproximativ 2300 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de decent raportat la specificațiile sale. Din punct de vedere al aspectului, observ că Acer aduce în prim plan un model rafinat, lucrat cu mult bun gust. Complet negru, putem distinge doar o textură fină ce brăzdează carcasa și suprafața de palmrest.

Dacă până acum câțiva ani tastaturile chiclet erau prezente mai mult pe laptopurile scumpe, iată că a venit vremea să găsim acest detaliu important și pe modele mai ieftine. Tastarea este mult mai silențioasă și mai plăcută. În plus nu vă veți mai chinui cu praful dintre taste, ce mi se părea un chin să îl șterg. De acum întreținerea tastaturii va fi mult mai ușoară. Având în vedere că vorbim de un laptop ce se va descurca excelent în ceea ce privește activitatea office și multimedia, este bine de știut că dispune și de blocul numeric.

Poze cu laptopul Acer V5-552G-10578G50akk

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Acer vine echipat la interior cu o motorizare AMD Quad-Core A10, model 5757M, construit pe 4 nuclee, ce funcționează la o frecvență de 2,5 GHz. Placa video dedicată este un model AMD Radeon HD 8750M de 2 GB, ce oferă performanțe excelente pentru activitățile office și multimedia, iar în ceea ce privește jocurile, se va descurca decent în cazul unui gaming ocazional, dar pentru cei ce vor să le testeze pe cele cu grafică avansată, le-aș recomanda unul dintre modelele cu placă video dedicată de aici.

Memoria RAM este de 8 GB DDR3, suficient pentru un utilizator uzual, iar capacitatea de stocare a datelor este satisfăcătoare să spun așa, de 500 GB, însă acest aspect nu mai reprezintă o problemă în zilele noastre când putem urca in cloud poze, filmulețe sau fișiere.

Pe partea de conectivitate, laptopul dispune de cam tot ceea ce este nevoie: un port USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, HDMI, ieșire audio, cititor de carduri, cameră WEB Acer Crystal Eye HD și bluetooth. Sunetul este susținut de sistemul Dolby Home Theater v4, ce asigură claritate și profunzime, chiar și în cazul în care volumul atinge cote amețitoare.

Modelul Acer oferă o autonomie de până la 4 ore și jumătate, ceea ce înseamnă un mod de lucru fără grija că veți rămâne fără baterie. Atinge o greutate de doar 2 kg, ce îi asigură portabilitate, făcându-l ușor de strecurat în bagaje atunci când plecăm la drum.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • 8 GB de RAM,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • portabil

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Acer V5-552G-10578G50akk este un laptop cu o configurație destul de bună, ce promite să fie de un real sprijin în activitățiel office și multimedia.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.