Acer TMP253 – laptopul business accesibil

Acer TMP253 este un laptop potrivit pentru lucrul la birou sau de acasă, producătorul urmărind să acopere piața de dispozitive business accesibile. Modelul face parte din seria Travel Mate, dotată cu configurații care să asigure o performanță bună pentru situații de pe întreg parcursul zilei. Deşi laptopul este disponibil în magazine la prețul de aproximativ 2099 lei (verifică preț actualizat), trebuie să știi că acesta este un model creat pentru o utilizare business, dar care se prezintă totuși atractiv și pe partea redării multimedia. Întrucât are o autonomie bună și o performanță ușor de adaptat la diferite activități, laptopul este potrivit  și pentru studenți sau cei care au nevoie de un dispozitiv de încredere pentru călătorii.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Laptopul are un design elegant și care inspiră dinamismul. Carcasa acestuia este disponibilă într-o combinație atractivă de negru și argintiu, contrastul fiind cu atât mai ridicat cu cât argintiul este așezat în interior, pe zona de sprijin pentru mâini. Întrucât lucrul intens presupune folosirea repetată a laptopului în diferite medii, acesta este protejat de uz, având o construcție rezistentă. Plasticul are o calitate superioară, iar aspectul mat nu permite reținerea amprentelor. Tastatura numerică independentă oferă o viteză de calcul foarte bună, iar touchpad-ul cu multitouch susține un control precis. Dispozitivul are dimensiunile de 381.6 x 33.2 x 253 mm, fiind destul de compact, iar ca şi greutate acesta cântărește 2.6 kg, fiind în același timp și ușor de transportat.

Poze cu laptopul

Acer TMP253

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și redă imagini de calitate HD cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, iar conținutul este redat destul de clar și în culori vii. Imaginile pot fi extinse către un al doilea ecran, existând astfel posibilitatea de a vizualiza mai multe documente și a lucra la un ritm mai bun.

La nivelul performanței, modelul dispune de un procesor Intel Core i3 cu frecvența de 2.4 GHz, însoțit de o memorie RAM de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 710M. Prin urmare, configurația susține o viteză de lucru foarte bună, asigurând rularea fluidă chiar și a programelor cu cerințe grafice mai mari, iar placa video asigură imagini mult mai realiste și mai complexe.

Modelul este dotat cu un HDD cu capacitatea de 1 TB, având suficient spațiu pentru stocarea datelor. Cu ajutorul Acer Backup Manager datele vor fi securizate special, existând posibilitatea realizării automate de copii de rezervă pentru documente sau recuperarea datelor nesalvate.

În ceea ce privește partea multimedia, laptopul beneficiază în primul rând de un sunet de calitate, difuzoarele stereo redând un sunet clar și bogat. Modelul mai beneficiază de o cameră web și un cititor de carduri, iar unitatea optică este de tip DVD-RW.

Un aspect foarte atractiv este autonomia, aceasta fiind susținută de o baterie Li Ion cu 6 celule. Autonomia de lucru ajunge astfel la 4 ore, ceea ce se dovedește foarte util mai ales atunci când folosești laptopul în călătorii sau deplasări în afara biroului.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design business rezistent și portabil
  • configurație eficientă pentru diferite activități
  • autonomie bună

Contra:

  • lipsa stocării SSD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 8
Performanțe - 7.7

8.1

O alegere eficientă

Acer TMP253 este un laptop cu un design modern și un consum redus, ce se descurcă destul de bine în ceea ce privește activitățile de zi cu zi.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.