Acer E5G – performanţă la standarde moderne

Ştim foarte bine că evoluţia tehnologică este rapidă şi cuprinde toate domeniile cunoscute. Acest aspect reprezintă un beneficiu pentru iubitorii de calculatoare şi, mai ales, pentru iubitorii de calculatoare performante, puternice şi eficiente. Binecunoscutul producător de laptopuri Acer vine în ajutorul consumatorilor de tehnologie în această direcţie, cu modelul Acer E5G şi oferă o altă dimensiune asupra modului de lucru din domeniul calculatoarelor. Totodată, preţul este accesibil faţă de alte modele cu aceleaşi performanţe, mai precis vorbim de un model cu un preț de aproximativ 1999 lei (verifică preț actualizat). Alegând acest laptop alegi performanţă atât la serviciu cât şi acasă.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

În acest sens, laptopul Acer impresionează cu designul său elegant şi performanţa pentru care a fost conceput, culoarea sa, negru mat, cu textură fină ce reprezintă un avantaj întrucât nu lasă urme de amprente după ce este utilizat.

Poze cu laptopul

Acer E5G

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul ce echipează acest device este de 15.6 inch, iar faptul că este tip LED şi cu rezoluţia maximă suportată de 1366 x 768 pixeli, înseamnă că ne va oferi o rezoluţie HD şi, în prealabil, vizionarea la o calitate înaltă a filmelor şi a jocurilor.

Ca şi greutate, 2.55 kg se încadrează în standardele laptopurilor apărute în ultimul timp, fiind recomandat în principiu pentru birou, însă nu este exclusă nici varianta portabilităţii datorită caracteristicilor tehnice excelente.

Tastatura completă, cu blocul numeric prezent în partea dreaptă, este silenţioasă şi plăcută la atingere, nu trebuie să apeşi foarte tare pentru a se prelua comenzile. Dimensiunea generoasă a touchpad-ului este eficientă pentru a putea renunţa cu uşurinţă la mouse.

Laptopul Acer vine echipat cu un procesor foarte performant din toate punctele de vedere. Mai exact, procesorul Intel CoreTM i3, model 4000M Haswell, ce funcţionează la o frecvenţă standard de 2400 MHz, ceea ce îi dă o putere mare de procesare a datelor şi informaţiilor.

Performanţele procesorului sunt puse în valoare de memoria RAM de 8 GB care va oferi o funcţionare fără efort chiar şi în cazul rulării mai multor aplicaţii concomitent, redare de conţinut video în cele mai bune condiţii şi lansarea rapidă a diferitelor aplicaţii. Pentru a stoca informaţii, are la dispoziţie o capacitate de 1 TB, memorie suficientă pentru activităţile creative precum filme, jocuri şi pentru activităţile office şi programele mai complexe de gestiune sau programare.

Pe partea de multimedia, vine dotat cu o placă video dedicată a producătorului chipset NVIDIA, seria GeForce 840M cu o memorie video de 2048 MB ce dezvoltă foarte rapid grafica şi oferă rezultate excelente, mai ales datorită caracteristicilor speciale Optimus PhysX CUDA FXAA Direct Compute.

Sunetul este de o calitate excepţională datorită sistemului tehnologic de bună calitate şi celor două difuzoare stereo integrate. În ceea ce priveşte transferarea fişierelor, aceasta se poate face cu ajutorul cititorului de carduri, a portului USB de 3.0 şi a celor 2 porturi USB 2.0.

Pe de altă parte, dispune şi de o unitate de citire/scriere DVD RW Double Layer ce ne avantajează atunci când dorim să instalăm un alt sistem de operare decât cel pe care îl deţine, Linux-ul, sau chiar să facem un CD cu poze, muzică, etc.

Pe partea de conectivitate, este dotat cu un port HDMI, modelul bluetooth 4.0, ieşire audio şi wireless 802.11/b/g/n. Bateria Li-Ion cu 6 celule oferă o autonomie de funcţionare de până la 6 ore, destul de mare în comparaţie cu performanţele pe care le oferă acest laptop.

Pentru cei pretenţioşi în materie de laptopuri, Acer E5G este o alegere foarte bună întrucât, pe lângă procesorul din noua generaţie, oferă o placă video dedicată şi o capacitate de memorie foarte mare, de 1 TB.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • tastatură chiclet,
  • 8 GB de RAM,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Conectivitate - 8.4
Performanțe - 8.3

8.5

O alegere eficientă

Acer E5G este un laptop cu specificații medii, ce face față nu doar activităților office și multimedia, ci și gamingului ocazional.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.