Acer E5-573G-59F9 – un laptop cu procesor I5, Broadwell

Acer E5-573G-59F9 este un laptop cu o configurație suficient de puternică încât să se dovedească un tovarăș excelent atât în activitățile office și multimedia, cât și în ceea ce privește un gaming ocazional. Poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 2299 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de accesibil dacă ne raportăm la performanțele sale.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Elefant.

În ceea ce privește designul, avem de-a face cu un laptop bine construit, cu finisaje plăcute. Este realizat pe o nuanță de gri, mat, ușor texturat, aspecte ce împiedică păstrarea amprentelor inestetice, așa cum se întâmplă în cazul laptopurilor cu aspect lucios. Tastatura ergonomică este de tip chiclet, ceea ce face ca întreținerea să fie destul de ușoară. Având tastele bine distanțate îți va fi ușor să ștergi praful dintre taste. Laptopul oferă confortul necesar pentru o tastare precisă și plăcută. Tastatura numerică este și ea prezentă, pentru a ușura activitățile de tip office. Dimensiunile laptopului sunt de 381.6 x 29.2 x 256 mm(W x H x D) și cântărește 2,4 kg, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un model portabil.

Poze cu Acer E5-573G-59F9

Acer E5-573G-59F9

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core i5, 5200U, ce numără 2 nuclee. Modelul funcționează la o frecvență de 2,2 GHz pentru activitățile de zi cu zi, iar pentru cele mai solicitante, frecvența ajunge până la 2,7 GHz datorită tehnologiei Turbo Boost.

Procesorul este susținut de memoria RAM de 4 GB DDR3. Capacitatea de stocare a datelor este de 500 GB, ceea ce poate părea destul de puțin. În cazul acesta ar fi indicat să te orientezi la un HDD extern sau ca și variantă mai accesibilă poți opta pentru stocarea in cloud.

Laptopul Acer are o placă video dedicată, un model NVIDIA GeForce 920M de 2 GB, ce face ca laptopul să se descurce destul de bine chiar și în cazul unui gaming cu grafică ceva mai solicitantă.

Display-ul este de tip Glare(strălucitor) și are o diagonală de 15,6 inch, cu rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Afișează imagini destul de bune, clare și detaliate.

La capitolul multimedia, laptopul dispune de o cameră WEB HD, un cititor de carduri SD și un sistem audio cu difuzoare stereo și microfon încorporat. Nici în ceea ce privește porturile nu dezamăgește, venind cu: 2 porturi USB 3.0(pentru un transfer de date rapid), un port USB 2.0, VGA și un port HDMI.

Din păcate vine cu sistemul de operare Linux preinstalat, ceea ce înseamnă că va trebui să cauți driverele pentru Windows 8 sau să îți achiziționezi licența.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i5, Broadwell
  • placă video dedicată,
  • USB 3.0

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.5
Performanțe - 8.4

8.6

O alegere inspirată

Acer E5-573G-59F9 este un laptop destul de puternic, ce face față fără probleme sarcinilor la care ar putea fi supus.

Vezi detalii
User Rating: 3.41 ( 5 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.