Acer Aspire V3-572G-74DX – un laptop cu un design pretenţios

Tehnologia a avansat şi continuă să facă acest lucru, fapt pentru care cei care doresc să ţină pasul vor trebui să îşi schimbe vechile device-uri. Pentru cei pasionaţi de jocuri sau cei care folosesc aplicaţii complexe precum editarea 3D video sau foto, va fi necesară achiziţia unui laptop performant. Din gama dotării cu noile procesoare Intel cu arhitectură Broadwell face parte şi laptopul Acer Aspire V3-572G-74DX, un model cu putere de procesare sporită, autonomie crescută dar şi o capacitate de stocare suficientă pentru scopul său. Pentru cei care doresc în fiecare zi tehnologia cât mai aproape de ei, dar şi o utilizare de înaltă performanţă a unui device, modelul Acer ar putea fi o alegere potrivită la preţul de 3999 lei (verifică preț actualizat), la care poate fi achiziţionat din magazinele de profil. Ceea ce trebuie să mai ştii este că dispune de o baterie pe 6 celule, ceea ce îi oferă şi o autonomie de durată, în funcţie şi de utilizare. Un dezavantaj ar fi că nu vine cu un sistem de operare preinstalat, ci cu Linux, însă doritorii pot cu uşurinţă instala ceea ce doresc.

Designul său este unul elegant şi destul de pretenţios. Chiar dacă este construit dintr-o carcasă în totalitate din plastic de culoare argintie, îţi oferă senzaţia că este vorba de aluminiu şi nu de plastic. Textura atât la exterior cât şi pe interior este una mătăsoasă ce nu lasă urme după utilizare şi rezistă la micile zgârieturi. Tastatura este confortabilă şi silenţioasă, iar datorită faptului că este iluminată îţi va oferi precizie chiar şi atunci când nu există suficientă lumină. Tastele numerice dispuse în partea dreaptă sunt de un real ajutor pentru cei care folosesc aplicaţii. Touchpad-ul este unul generos, răspunde bine la comenzi, iar împreună cu suportul pentru gesturi multi-atingere poate înlocui un mouse.

Poze cu laptopul

Acer Aspire V3-572G-74DX

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul Ultra Slim LCD LED are o diagonală de 15.6 inch, iar rezoluţia de 1920 x 1080 pixeli, împreună cu funcţia CineCrystal oferă imagini deosebite şi de o calitate înaltă.

Procesorul din generaţia a 4-a lansat la sfârşitul anului 2014, un Intel Core i7 5500U cu două nuclee şi arhitectură Broadwell oferă o rulare rapidă a mai multor aplicaţii în acelaşi timp, dar şi a celor mai noi şi mai sofisticate jocuri, majoritatea la rezoluţie maximă. Frecvenţa de care dispune poate varia de la 2400 MHz până la 3000 MHz datorită tehnologiei Turbo Boost ce oferă mai multă performanţă atunci când sistemul de operare o cere. Pentru o grafică de calitate vine în ajutor şi procesorul grafic integrat, Intel HD Graphics 5500.

În ajutorul procesorului vine şi memoria de tip DDR3 cu o capacitate de 6 GB dispusă în două sloturi, unul de 4096 MB, iar celălalt de 2048 MB. Pentru a memora diferite informaţii, filme sau poze, capacitatea de stocarea a SSD-ului este de 240 GB. Placa video dedicată NVIDIA GeForce de tip DDR3 are o capacitate de memorie video de 2048 MB, oferind o performanţă ridicată atât pentru jocuri cât şi pentru vizionarea filmelor cu rezoluţii mari.

Pe partea de multimedia avem o unitate de citire/scriere de tip DVD RW, o cameră web, un microfon integrat şi un cititor de carduri pentru cele cu formatul SD. Sunetul este surprinzător de clar şi liniar datorită tehnologiei Dolby Digital Plus Home Theater şi a difuzoarelor stereo integrate. Pentru un transfer uşor pe bază de stick ai la dispoziţie trei USB dintre care unul de 3.0, de asemenea mai dispune de un port HDMI, o ieşire audio, un port RJ-45 şi un VGA. Pe partea de comunicaţii vine cu Bluetooth 4.0 şi Wireless 802.11 ac.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Procesor Intel Core i7, Broadwell
  • SSD de 240 GB,
  • Rezoluție Full HD,
  • Placă video dedicată

Contra:

  • nu vine echipat cu sistemul de operare Windows

Aici găsești mai multe informații despre acest 1produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Conectivitate - 9.3
Performanțe - 9.2

9.2

O alegere puternică

Acer Aspire V3-572G-74DX este un laptop puternic, ce asigură un raport calitate-preț avantajos pentru cei ce lucrează cu aplicații solicitante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Un comentariu

  1. ‘Acest produs nu mai face parte din oferta emag’ :/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.