Acer Aspire V Nitro VN7-591G-705K – laptopul de gaming portabil

Cine a spus că laptopurile de gaming nu pot avea aceleași dimensiuni ca unele obișnuite? Acer Aspire V Nitro VN7-591G-705K este un model care la o primă vedere pare unul business datorită aspectului slim și elegant. Acesta oferă un exemplu clar de dispozitiv performant şi compact. Prețul său este de aproximativ 6499 lei (verifică preț actualizat). Modelul este astfel potrivit pentru cei care își doresc un laptop de gaming portabil, la un preț decent.

Designul este unul minimalist, remarcându-se liniile drepte și carcasa în totalitate neagră. Privit din profil modelul este foarte subțire pentru categoria sa. Dimensiunile sunt de 389.6 x 21.8-23.8 x 257.5 mm, iar greutatea este de doar 2.4 kg. Ne aflăm în fața unui dintre cele mai ușoare laptopuri de gaming, ceea ce oferă un avantaj esențial. Majoritatea modelelor de gaming sunt mult prea grele și prea mari pentru a fi transportate ușor, astfel încât utilizatorul este aproape obligat să le folosească doar acasă. Aici însă performanța este portabilă, lucru foarte atractiv mai ales pentru cei care vor să și lucreze pe laptop. Dacă exteriorul poate duce cu gândul la un aspect business, interiorului i-a rămas rolul de a aduce nota de gaming. Tastatura este astfel iluminată cu roșu și te pregătește de joc. Tastele sunt de altfel foarte compacte și ușor de apăsat. Bineînțeles, este inclusă și partea numerică. Touchpad-ul are control multi-touch și este foarte precis.

Poze cu laptopul Acer Aspire V Nitro VN7-591G-705K

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul cu IPS are o diagonală de 15.6 inch și se remarcă prin rezoluția UHD care întrece toate limitele de calitate. Rezoluția de 3840 x 2160 de pixeli este de 4 ori mai mare decât în cazul modelelor HD, imaginile fiind extrem de clare și de spectaculoase.

La fel ca în jocurile de curse de mașini unde Nitro declașeanză o viteză spectaculoasă, și dotările tehnice ale lui Acer V Nitro susțin o viteză impresionantă. Dotările sunt deschise de un procesor Intel Core i7, cu arhitectură Haswell. Acesta are o putere de 2.5 Ghz care poate fi suplimentată până la 3.5 Ghz datorită tehnologiei Turbo Boost, atunci când sistemul de operare este suprasolicitat. Memoria RAM este de 12 GB DDR3 și poate fi extinsă până la 16 GB. Placa video este de tip NVIDIA GeForce GTX860M. Cele mai noi jocuri vor putea fi redate la calitate UHD  sau în 3D, dotările fiind printre cele mai performante de la ora actuală. Capacitatea de stocare este de 1 TB HDD și 8 GB SSD. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

Sunetul este redat prin 4 difuzoare surround și este asigurat de tehnologia Dolby Digital Home Theater. Sunetul are o calitate superioară și completează perfect experiența de joc. La nivel multimedia mai sunt disponibile o cameră web HD și un cititor de carduri. Modelul nu beneficiază de unitate optică DVD RW.

La nivelul port-urilor întâlnim 3 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI și 1 port de rețea. Acer Aspire V Nitro VN7-591G-705K beneficiază și de tehnologii Wireless și Bluetooth.

Autonomia reprezintă din păcate un punct destul de slab, fiind disponibilă o baterie Li Ion cu 3 celule. Prin urmare va trebui să ai la tine mereu încărcătorul atunci când pleci de acasă cu laptopul.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design modern,
  • procesor IntelCore i7, Haswell,
  • rezoluție Ultra HD,
  • HDD de 1 TB,
  • memorie RAM de 12 GB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Acer Aspire V Nitro VN7-591G-705K este un laptop ce se adresează gamerilor îndeosebi, dar poate fi utilizat cu succes și pentru alte activități.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.