Acer Aspire V Nitro Black Edition VN7-591G-74QT – laptopul elegant pentru gaming

Acer Aspire V Nitro Black Edition VN7-591G-74QT este un laptop care la o primă vedere pare a fi unul business. Dotările sale îl recomandă însă a fi un model foarte performant pentru gaming. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 4399 lei (verifică preț actualizat). Ratele pornesc de la 150 de lei. Deși la o primă vedere prețul pare foarte mare,  la comparația dotărilor laptopului cu cele ale unor modele din clasa de 3000 de lei, diferența este clară. Modelul dispune de dotări performante de gaming, având în același timp un ecran Full HD, stocare SSHD și un design portabil. Punctul ceva mai slab este reprezentat de autonomie, dar dacă ai încărcătorul la îndemână nu vei avea probleme.

Designul este unul premium-light. Avem de-a face cu un model alcătuit dintr-o combinație de plastic și metal, disponibil pe negru. Accentele argintii din zona balamalelor dau foarte bine. Logo-ul Aspire Nitro este gravat în această zonă. Modelul are o structură ascuțită și este ultra slim. Dimensiunile sunt de 389.6 x 23.9 x 257.5 mm, iar greutatea este de doar 2.4 kg. Modelul este unul foarte ușor de transportat, lucru mai rar întâlnit în cazul categoriei pentru gaming. Tastatura este iluminată, putând fi folosită chiar și în condiții slabe de iluminare.  Lumina roșie oferă în același timp o atmosferă de joc mai interactivă. Tastele sunt ergonomice și includ și partea numerică suplimentară, fiind adaptate pentru gaming.

Poze cu laptopul

Acer Aspire V Nitro Black Edition VN7-591G-74QT

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip non-reflective, oferind astfel o vizibilitate foarte bună. Acesta are o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Imaginile redate au calitate Full HD. Datorită tehnologiei Acer ComfyView, unghiurile de vizualizare sunt foarte generoase, iar culorile sunt pline de viață.

Laptopul aparține seriei Nitro, bucurându-se astfel de un boost al performanței, la fel ca în cazul jocurilor ce descriu cursele de mașini. Dotările includ un procesor Intel Core i7 cu arhitectură Haswell. Acesta are o putere de 2.5 GHz care poate fi suplimentată până la 3.5 GHz datorită tehnologiei Turbo Boost. Tehnologia se activează automat atunci când sistemul de operare este suprasolicitat, astfel încât să nu resimți efectele. Memoria RAM este de 8 GB DDR3 și poate fi extinsă. Placa video este de tip NVIDIA GeForce GTX860M. Vei putea să rulezi cele mai noi jocuri la un nivel excelent. În același timp, vei putea lucra în programe de prelucrare grafică avansate.

Sunetul ocupă un rol important în gaming, așa că în cazul de față este unul de calitate premium. Sunetul este redat prin intermediul unor difuzoare surround dotate cu tehnologia Dolby Digital Home Theater. Experiența de joc va fi astfel una completă.

La nivel multimedia mai sunt disponibile o cameră web HD și un cititor de carduri. Nu vei găsi o unitate optică DVD RW. Capacitatea de stocare este de 1 TB HDD și 8 GB SSD, având un randament excelent.

Conectorii au un număr mai mic. Găsești astfel 3 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI și unul de rețea. Conexiunea la internet se poate realiza prin cablu sau wireless. În cazul în care nu ai la îndemână un cablu de date, vei putea transfera fișiere folosind tehnologia Bluetooth.

Autonomia nu este atât de mare pe cât ne așteptam. La baza acesteia se află o baterie Li Polymer cu 3 celule.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • Full HD,
  • SSHD de 1 TB,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • autonomie scăzută

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Conectivitate - 9.8
Performanțe - 9.7

9.6

O alegere puternică

Acer Aspire V Nitro Black Edition VN7-591G-74QT este un laptop puternic, ce va face față oricărui tip de provocări, astfel că nu îți rămâne decât să îl pui la treabă.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.