Acer Aspire R7-371T-71UZ – laptopul convertibil ingenios

Laptopurile convertibile devin din ce în mai populare, mai mulți producători scoțând pe piață astfel de modele multifuncționale. Acer Aspire R7-371T-71UZ este una dintre propunerile celor de la Acer. Dispozitivul poate fi folosit atât pe post de laptop, cât și pe post de tabletă, mizând în ambele cazuri pe o performanță ridicată. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 5199 lei (verifică preț actualizat). Ratele pentru acestea încep din jurul sumei de 190 de lei. Dispozitivul se remarcă prin utilitatea 2 în 1, designul ingenios și performanța ridicată. Din păcate autonomia nu este atât de bună, dar dacă vei lua cu tine încărcătorul atunci când pleci de acasă nu vei avea probleme.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul reprezintă cu siguranță unul dintre punctele forte ale modelului. Transformarea dintr-un mod în altul se face printr-un sistem de rotire la 180 de grade care permite ecranului să se detașeze de ramă și să fie adaptat pentru vizibilitate și touch. Carcasa este disponibilă pe culoarea antracit (gri închis) și este alcătuită din plastic. Doar rama ecranului este metalică. Finisajul oferă însă impresia că întreaga carcasă este alcătuită din metal. Aspectul este unul destul de robust față de alte modele convertibile, acesta de față părând însă rezistent. Mai mult, ecranul este alcătuit din Gorilla Glass. Modelul are dimensiunile de 342.9 x 17.7 x 231 mm și o greutate de 1.5 kg. Tastatura este ergonomică și beneficiază de iluminare. Este disponibil de asemenea și un creion Active Stylus Pen pentru desen și alte funcții de grafică.

Poze cu laptopul Acer Aspire R7-371T-71UZ

Acer Aspire R7-371T-71UZ

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 13.3 inch și este de tip Multi-touch IPS,  oferind acces rapid la conținut atunci când este folosit pe post de tabletă. Imaginile au o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 de pixeli și o calitate superioară, fiind deosebit de clare și de vii.

Trecând la partea tehnică, aceasta face clar faptul că dispozitivul este creat special pentru specialiști. Modelul este dotat cu un procesor Intel Core i7 cu o frecvență de 2 Ghz, care poate face boost până la 3.1 Ghz pentru a evita suprasolicitarea. Procesorul este însoțit de o placă video Intel HD Graphics 4400 și de o memorie RAM de 8 GB DDR3. Nu vei avea astfel probleme în lucrul în multitasking sau chiar și în programele de prelucrare grafică.

Capacitatea de stocare este de 256 GB SSD. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

În ceea ce privește partea multimedia, Acer Aspire R7-371T-71UZ beneficiază de un sistem audio performant HD, la baza căruia stă tehnologia Dolby Home Theater. Mai sunt disponibile o cameră web Acer Crystal Eye HD și un cititor de carduri SD. Nu în ultimul rând, există și un accelerometru, o busolă și un senzor de lumină ambientală.

Port-urile sunt cele minimale, oferind însă posibilitatea conectării la suficiente dispozitive. Există astfel 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0 și 1 port HDMI. Conexiunea la internet se poate stabili doar wireless. Este disponibilă și tehnologia Bluetooth 4.0. Modelul nu dispune de o unitate optică DVD RW sau de alt tip.

Bateria este de tip Li Ion cu 4 celule, fiind ceva mai slabă. Autonomia este de 2-3 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell
  • Full HD,
  • touchscreen,
  • preț decent,
  • SSD de 256,
  • portabil,
  • tastatură iluminată

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.9
Conectivitate - 9
Performanțe - 9.1

9.3

O alegere excelentă

Acer Aspire R7-371T-71UZ este un laptop din gama premium, ce se potrivește utilizatorilor ce folosesc programe destul de solicitante.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.