Acer Aspire R3-131T-P52V – laptopul-tabletă la preț bun

Până nu demult, laptopurile convertibile erau dedicate calității premium și aveau prețuri destul de mari pentru categoria de public care le dorea cel mai tare: tinerii. Acer s-a gândit să lanseze o serie de laptopuri convertibile accesibile, care are șanse mari să dea lovitura, modelul Acer Aspire R3-131T-P52V fiind unul dintre reprezentanții de seamă ai seriei. Are un preț de aproximativ 2159 lei (verifică preț actualizat), acesta fiind un laptop convertibil accesibil, ideal pentru tinerii care vor să aibă mereu cu ei un dispozitiv de încredere, pe care să îl folosească în mod diferit în funcție de moment.

Acesta are un design care stârnește curiozitatea încă de la prima vedere. Pentru început, designul este alcătuit pe baza contrastelor, având carcasa albă la exterior și neagră în interior, efectul fiind unul aparte. Exteriorul este mat și texturat, așa că nu reține amprentele. La interior, tastatura este compactă și are tastele plate, oferind o viteză bună de scris, iar acest aspect punctează foarte bine exact acolo unde este nevoie, laptopul fiind mai util pentru lucru decât o tabletă standard. Touchpad-ul este generos și prevăzut cu suport pentru gesturi multi-atingere. Modelul are dimensiunile  totale de 298 x 20.9 x 211 mm și cântărește doar 1.58 kg, fiind foarte ușor de transportat.

Poze cu laptopul

Acer Aspire R3-131T-P52V

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 11.6 inch, fiind suficient de mare pentru a oferi o vizibilitate excelentă atât pentru folosirea pe post de laptop, cât și pentru cea pe post de tabletă. Totodată, acesta este dotat cu funcții multitouch și are rezoluția de 1366 x 768 pixeli, ecranul LCD LED descurcându-se foarte bine în orice mod de utilizare. Că tot veni vorba, poți folosi laptopul în patru moduri, începând cu poziția clasică la 90 de grade a ecranului și avansând până la rotirea completă a acestuia, la 360 de grade.

La nivel tehnic, modelul este dotat mai întâi cu un procesor Intel Celeron Quad Core cu o putere de 1.6 GHz, care poate face boost până la 2.4 GHz pentru a evita suprasolicitarea sistemului de operare. Procesorul susține un multitasking bun în activitățile cotidiene, o autonomie bună și timpi scurți de așteptare. Configurația mai cuprinde o memorie RAM de 4 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics. Prin urmare, vei putea realiza fără probleme sarcini standard precum navigarea web, vizionarea de filme, lucrul în diferite documente și programe, jocul online etc. Laptopul nu este însă potrivit pentru gaming sau programe cu cerințe grafice avansate.

Sistemul audio integrat este unul atent prelucrat, tehnologia Acer TrueHarmony asigurând un sunet de calitate superioară. Pe partea multimedia mai sunt disponibile o cameră web HD și un cititor de carduri SD, însă nu există niciun fel de unitate optică (DVD-RW, CD-RW etc).

Modelul are o capacitate de stocare de 500 GB pe HDD, iar pentru a fi gata de lucru, acesta este livrat cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

Autonomia are o valoare destul de bună, putând susține lucrul din mișcare pentru mai multe ore. Laptopul are o baterie Li Polymer cu 4 celule și o autonomie ce poate ajunge până la 4 ore de lucru.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • model convertibil
  • configurație ce susține perfect activitățile standard
  • autonomie bună

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 7.8
Performanțe - 7.6

8.1

O alegere versatilă

Acer Aspire R3-131T-P52V este un laptop cu un design interesant, portabil, cu o configurație mai puțin puternică, potrivită pentru activități mai puțin solicitantă.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.