Acer Aspire ES1-571-C0WW – un laptop cu rezoluție Full HD ieftin

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 7.5

8.1

O alegere inspirată

Acer Aspire ES1-571-C0WW este un laptop low-budget, potrivit pentru elevi, studenți sau pentru cei ce desfășoară activități lejere.

Vezi în magazin
User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Acer Aspire ES1-571-C0WW este un laptop entry-level potrivit pentru elevi sau de ce nu pentru utilizatorii ce desfășoară activități lejere: office, rețele de socializare, YouTube, filme, Skype etc. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la un preț extrem de atractiv, de aproximativ 1199 lei(verifică preț actualizat)sau în cazul unei promoții, îl poți achiziționa chiar cu 1000 lei.

Vorbim de un laptop cu un design plăcut, simplu, cu o carcasă fin texturată, ce evidențiază discret logo-ul producătorului. De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură chiclet, completă, destul de silențioasă și plăcută în utilizare. Deși vorbim de un laptop ieftin, tastatura este completă, blocul numeric fiind și el prezent, pentru a ușura calculele. Cântărește numai 2,4 kg, fiind destul de ușor de luat la cursuri sau de ce nu în vacanțe, iar în punctul său cel mai înalt atinge 27,15 mm.

Poze cu Acer Aspire ES1-571-C0WW

Acer Aspire ES1-571-C0WW

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior este animat de un procesor Intel Celeron 2957U, realizat pe tehnologia de 22 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,4 GHz. Procesorul nu se numără printre cele mai puternice, dar se va descurca onorabil în cazul activităților uzuale.

Memoria RAM de 4 GB DDR3L este mai mult decât suficientă pentru configurația dată, dar pentru cei ce simt că totuși ar fi insuficient, este bine de știut că pot opta orincând pentru un upgrade de până la 8 GB. Modelul Acer dispune de două sloturi și numai unul dintre ele este ocupat de cei 4 GB din dotare. Prin urmare ar fi destul de simplu de adăugat o plăcuță cu 4 GB de RAM la nevoie.

În cazul capacității de stocare, producătorul surprinde în mod plăcut cu un HDD de 1 TB, suficient zic eu dacă luăm în calcul prețul și specificațiile date.

Un alt aspect interesant ar fi display-ul, cu o rezoluție Full HD. Dacă în mod normal te aștepți ca această caracteristică să fie prezentă la modele cu mult mai scumpe, mă bucur să observ acest aspect și în cazul unui model low-budget. Ecranul este Anti-Glare sau mat, ceea ce înseamnă că laptopul poate fi utilizat chiar și la exterior, fără a avea surpriza că se reflectă lumina în el.

Placa video integrată, este un chipset Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile office și multimedia și mai puțin pentru jocuri sau mai bine zis nu pentru jocuri cu grafică solicitantă.

Nici când vine vorba de conectivitate, laptopul  nu dezamăgește. Acesta dispune de: 1 port HDMI(poți lega laptopul la TV sau la un monitor), 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0(pentru un transfer de date de până la de 10 ori mai rapid față de USB 2.0). bluetooth, DVD RW, cameră WEB și un cititor de carduri SD.

Bateria asigură o autonomie de până la 6 ore de lucru, suficient încât să nu te lase baltă în mijlocul unei prezentări.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • HDD 1 TB,
  • rezoluție Full HD,
  • portabil

Contra:

  • procesorul nu este foarte puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Un comentariu

  1. am cumparat acest laptop ,merge foarte bine pe windows 10.as vrea sa schimb sa pun windows 7 dar nu se gasesc toate driverele.ma puteti ajuta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.