Acer Aspire ES1-531-C81K – un laptop ieftin pentru activitatea office

Acer Aspire ES1-531-C81K este un laptop entry-level, ce se remarcă printr-un preț extrem de avantajos. Din punctul meu de vedere poate fi o achiziție excelentă pentru cei ce desfășoară activități prea puțin solicitante și au un buget mult prea mic pentru a-și permite un laptop cu o configurație puternică. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1075 lei(verifică preț actualizat), dar am observat că uneori este inclus în promoții și are un preț mult mai avantajos.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Laptopul se bucură de un aspect plăcut, puțin cam plăsticos pentru gustul meu, dar cu toate acestea observ cu plăcere că dispune de o tastatură chiclet, cu taste bine distanțate, astfel încât greșelile de tastare să fie reduse la minim. Blocul numeric este și el prezent, pentru a ușura activitatea office. Cântărește 2,4 kg(puțin mai greu decât o sticlă de Cola), ceea ce înseamnă că vorbim de un model portabil. Nu este la fel de ușor precum un ultrabook, dar cu siguranță nu îți va fi dificil să îl strecori în geantă la nevoie.

Poze cu laptopul Acer Aspire ES1-531-C81K

Acer Aspire ES1-531-C81K

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul vine dotat cu un procesor Intel Celeron Dual Core N3050 cu 2 nuclee, ce este realizat pe tehnologia de 22 nm. Procesorul este tactat la o frecvență de 1,6 GHz, dar în cazul activităților ceva mai solicitante, ajunge până la 2,16 GHz prin tehnologia Turbo Boost. Procesorul nu este deloc unul puternic, dar cu siguranță la un asemenea preț era impobil ca laptopul să dețină ceva mai puternic de atât.

Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, suficientă dacă ne raportăm la configurația laptopului. Capacitatea de stocare a datelor este una mulțumitoare, de 500 GB, dar dacă totuși ți se pare puțin, nu uita de stocarea in cloud.

Placa video Intel HD Graphics este una integrată, ce recomandă utilizarea laptopului pentru o activitate office. Display-ul este un LED Glare de 15,6 inch. Ce înseamnă Glare? Este un ecran strălucitor, ce face ca utilizarea laptopului la exterior, în bătaia luminii să fie imposibilă. Și asta deoarece se reflectă lumina în ecran și practic nu mai vezi nimic. Rezoluția HD este de 1366 x 768 pixeli, ce îți asigură imagini de o calitate bună, fără însă a excela în acest sens.

În ceea ce privește conectivitatea, laptopul vine echipat cu o cameră WEB(pentru conversații mult mai interesante), un cititor de carduri SD, un port HDMI( pentru a lega un monitor  sau de ce nu să vizualizezi un film la TV), două porturi USB 2.0 și bluetooth(pentru a conecta un mouse).

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • tastatură chiclet,
  • preț mic
  • portabil

Contra:

  • procesorul putea fi mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 7.9
Performanțe - 8.2

8.2

O alegere accesibilă

Acer Aspire ES1-531-C81K este un laptop entry-level, ce poate fi achiziționat la un preț excelent. Se va descurca foarte bine pentru activitățile office, dar și pentru o distracție ocazională.

Vezi detalii
User Rating: 3.85 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.