Acer Aspire ES1-512-P188 – un laptop potrivit pentru împătimiţii de performanţă

Atunci când dorim să achiziţionăm un produs, de orice tip ar fi acesta, este foarte important să răspundă la cerinţele noastre. Nu este indicat să achiziţionăm un produs ce nu îndeplineşte criteriile minime stabilite pentru a ne uşura munca, însă nici de cealaltă parte, un produs ce are multe funcţii pe care nu le folosim, consumă mai mult şi este şi la un preţ ridicat. Aşadar, şi în alegerea unui laptop vom avea în vedere respectarea acestor cerinţe. Dacă sunteţi un utilizator obişnuit care îşi petrece majoritatea timpului navigând pe internet, urmărind filme sau folosind device-ul pentru diferite proiecte la şcoală sau la serviciu, atunci laptopul Acer Aspire ES1-512-P188 este una dintre cele mai bune alegeri. Pentru cei care doresc acest model de laptop, trebuie să mai ştie faptul că îl pot găsi în magazinele de profil sau pe internet la preţul de aproximativ 1499 lei (verifică preț actualizat).

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

La performanţele pe care le oferă, precum spaţiul de stocare, procesorul cu patru nuclee şi autonomia bună, putem considera că acest preţ este unul avantajos nu doar pentru un utilizator obişnuit cât şi pentru cei mai împătimiţi.

Poze cu laptopul

Acer Aspire ES1-512-P188

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Chiar dacă are ca şi sistem de operare Linux, puteţi foarte uşor să instalaţi orice versiune Windows, astfel că nu veţi simţi nicio schimbare în ceea ce priveşte modul de utilizare al sistemului de operare.

Designul său modern şi elegant este dat de culoarea neagră şi plasticul de bună calitate al carcasei exterioare cu o textură uşoară ce oferă aderenţă bună şi rezistă la micile zgârieturi şi la urmele apărute după utilizare. Fiind subţire şi ergonomic, cu o greutate de 2.4 kg, acesta poate fi luat oriunde, în vacanţe sau la serviciu.

Tastatura este confortabilă şi uşor de folosit, cu taste silenţioase ce răspund foarte bine comenzilor, nefiind nevoie să se apese foarte tare pe ele. De asemenea, are şi tastatura numerică dispusă în partea dreaptă, ca la orice laptop clasic, şi este de un real ajutor pentru cei care folosesc pachetul Office.

Touchpad-ul este unul generos, cu control multi-touch pentru gesturi, care acceptă diverse funcţii de derulare, zoom şi lansare cu ajutorul degetelor, astfel încât poate înlocui oricând un mouse.

Display-ul tip LCD LED de 15.6 inch, cu rezoluţia de 1366 x 768 pixeli, oferă imagini bune şi clare, mai ales în format HD. Totuşi, suprafaţa lucioasă a acestuia reflectă lumina puternică şi claritatea imaginii scade.

Procesorul Intel Pentium Quad-Core modelul N3540 are 4 nuclee fizice (quad core) şi funcţionează la o frecvenţă standard de 2160 MHz, iar atunci când este nevoie, cu ajutorul sistemului Turbo Boost, poate ajunge până la 2660 MHz. Trebuie să menţionăm că procesorul grafic Intel Graphics este unul integrat. Memoria DDR3 cu o capacitate de 4 GB, fiind şi maximul de RAM pe care îl poate avea, este suficientă pentru activităţile unui utilizator obişnuit.

Pentru a stoca diferite informaţii, avem la dispoziţie un HDD clasic cu o capacitate de 1 TB. Pe partea de multimedia avem placa video integrată, o unitate de citire/scriere DVD RW, difuzoare stereo şi microfon integrate, cameră web şi cititor de carduri. Pentru conectivitate sunt oferite 3 porturi USB, 1 port HDMI, o ieşire audio.

Dispune de Bluetooth şi wireless b/g/n, iar reţeaua este 10/100/1000. Autonomia este una destul de bună de 4-5 ore pentru o utilizare obişnuită şi este asigurată de bateria Li Ion cu 3 celule.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • preț decent,
  • HDD de 1 TB,

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest 1produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.1
Conectivitate - 7.5
Performanțe - 7.1

7.6

O alegere accesibilă

Acer Aspire ES1-512-P188 este un laptop cu un preț extrem de accesibilă, ce oferă performanțe medii, potrivite utilizatorilor mai puțin pretențioși.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.