Acer Aspire ES1-512-C6VQ – un laptop la îndemâna oricui

Fie că dorim să fim în pas cu tehnologia, să ne uşurăm munca de la birou sau pur şi simplu, avem nevoie de un laptop pentru distracție, este timpul să renunţăm la vechiul device şi să ne îndreptăm către unul necesar activităţilor noastre. Nu de multe ori se întâmplă să nu ştim ce să alegem, de aceea este indicat să analizăm foarte bine dorinţele noastre şi mai apoi ofertele de pe piaţă care se potrivesc cu acestea. Preţul este foarte bun pentru ceea ce ne poate oferi acest laptop, mai ales că în acesta veţi mai primi şi o licenţă pentru Microsoft Windows 8.1, astfel că după achiziţionare nu veţi mai avea nicio grijă privind alegerea şi instalarea sistemului de operare. Acer Aspire ES1-512-C6VQ este un laptop performant, cu o configuraţie în pas cu tehnologia, ce răspunde foarte bine la cerinţele office şi programele uzuale, fiind găsit în magazinele la un preţ de aproximativ 1349 lei (verifică preț actualizat), destul de rezonabil pentru aptitudinile sale

Dacă îți dorești un laptop pentru a viziona filme, a asculta muzică şi a răspunde foarte bine aplicaţiilor office, modelul Acer de astăzi este o variantă potrivită. O investiţie într-un laptop ultra performant trebuie făcută atunci când ştim că îl vom folosi la capacităţile sale maxime, altfel nu avem o reuşită în alegerea făcută.

Poze cu laptopul

Acer Aspire ES1-512-C6VQ

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ca şi design, acest laptop este construit dintr-un plastic de calitate bună, de culoarea negru mat şi cu un finisaj texturat, impresia pe care ne-o lasă fiind aceea a unui laptop mult mai performant. Dimensiunile încadrate în standardele actuale ale unui laptop office, greutatea de 2.4 kg şi, mai ales, autonomia de până la 7 ore dată de bateria Li-Ion cu 3 celule sunt avantaje în ceea ce priveşte portabilitatea laptopului, astfel că îl putem lua într-o călătorie de afaceri şi, de ce nu, într-o vacanţă cu familia.

Ecranul său tip LCD cu Glare Acer ComfyView şi diagonala de 15.6 inch cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli ne oferă imagini în format HD, aspect important pentru amatorii de filme. Totodată, placa video integrată, Intel HD Graphics, va fi pe placul utilizatorului oferind imagini de calitate bună.

Tastatura completă cu blocul numeric prezent în partea dreaptă şi touchpad-ul cu control multi-touch pentru gesturi, care acceptă diverse funcţii de derulare, zoom şi lansare cu ajutorul degetelor, ne vin în ajutor pentru lucrul la birou şi în aplicaţiile tip Excel.

Procesorul de care dispune este un Intel Celeron, modelul N2840, cu două nuclee, ce funcţionează de la o frecvenţă de 2160 MHz până la 2580 MHz, salt care se datorează utilizării mai intense a acestuia.

Memoria de tip DDR cu o capacitate de 4 GB este optimă pentru tipul de procesor şi pentru sistemul de operare, laptopul răspunzând foarte bine la cerinţele solicitate. Această memorie este cea maximă, întrucât modelul dispune de un singur slot de memorie. Pentru a stoca date, informaţii şi filme, hard disk-ul cu o capacitate de 500 GB este mai mult decât suficient.

Pe partea de multimedia, laptopul vine echipat atât cu unitate optică, cât şi cu trei porturi USB, unul de 3.0 şi celelalte de 2.0, un port HDMI, o ieşire audio şi un RJ-45. Tot pentru o conectivitate ridicată este dotat cu Bluetooth 4.0 şi Wireless 802.11 b/g/n.

Din punct de vedere al sunetului, beneficiază de tehnologia High Definition Audio, are difuzoare stereo şi microfon integrat. Camera web, Acer Crystal Eye, oferă imagini destul de bune.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț accesibil,
  • design plăcut,
  • tastatură chiclet,
  • bluetooth

Contra:

  • nu este Full HD,
  • procesorul nu este foarte puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Conectivitate - 8
Performanțe - 7.6

8.1

O alegere accesibilă

Acer Aspire ES1-512-C6VQ este un laptop potrivit pentru cei cu un buget redus, ce îl vor utiliza pentru activități office, rețele sociale, filme, etc.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.