Acer Aspire ES1-512-C5QN – laptopul ultra low budget atractiv

Dacă îți dorești un laptop foarte ieftin pe care să îl ai la îndemână pentru activități de rutină, modelul Acer Aspire ES1-512-C5QN este unul foarte potrivit. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1000 lei (verifică preț actualizat), fiind unul dintre cele mai accesibile. Modelul nu impresionează prin aspect, dar are însă dimensiuni destul de mari, oferind o vizibilitate bună și un control comod al tastaturii. Procesorul Dual Core sustinut de memorie si placa grafica integrata ofera o viteza decenta de lucru, iar port-urile ofera posibilitatea conectarii rapide la alte dispozitive. Autonomia este una standard, chiar și multe dintre modelele cu preț mai mare oferind una asemănătoare. In concluzie, laptopul este unul potrivit pentru studenți sau pentru cei aflați în mișcare peste zi, care au nevoie de un dispozitiv portabil cu performanta decenta de lucru.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Designul acestuia este standard, carcasa fiind în totalitate neagră și alcătuită din plastic. Suprafața este mată și ușor texturată. Modelul nu este cel mai aspectuos, dar designul compensează prin dimensiuni. Acestea sunt de 381.6 x 258 x 26.1 mm, laptopul fiind unul destul de generos pentru categoria sa de preț. Tastatura este completă, având inclusă și partea numerică. Touchpad-ul este destul de mare și de precis. Modelul cântărește 2.4 kg, putând fi ușor transportat.

Poze cu laptopul Acer Aspire ES1-512-C5QN

Acer Aspire ES1-512-C5QN

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch, fiind destul de mare. Rezoluție este de 1366 x 768 de pixeli, imaginile având calitate HD.

La nivelul dotărilor tehnice găsim mai întâi un procesor Intel Pentium Dual Core cu o putere de 2.1 GHz. Acesta poate genera o putere suplimentară, ajungând până la 2.5 Ghz pentru a evita suprasolicitarea. Procesorul este însoțit de o memorie RAM DDR3 de 4 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics. În ciuda faptului că avem de-a face cu un model low budget, acesta se mișcă destul de bine. Vei putea să desfășori fără probleme activități de rutină de tipul vizionării de filme, lucrului în programe de tip office, pregătirii de prezentări, navigării pe internet, postării pe rețelele de socializare etc.

Capacitatea de stocare a HDD-ului este de 500 GB, existând suficient spațiu pentru filme, muzică, fotografii, programe etc. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

La nivel multimedia, Acer Aspire ES1-512-C5QN se remarcă în primul rând sunetul destul de bun. Cele două difuzoare stereo redau un sunet puternic și clar. Laptopul mai beneficiază de o cameră web VGA pentru convorbiri Skype și de un cititor de carduri SD.

Conectivitatea este una decentă, fiind disponibile 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer de până la 10 ori mai mare, 1 port HDMI și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless. Laptopul poate comunica și prin tehnologie Bluetooth 4.0. Modelul nu dispune de unitate optică DVD RW sau de alt tip.

În ceea ce privește autonomia, aceasta este susținută de o baterie Li-ion cu 3 celule. Autonomie de lucru este de 2-3 ore. Va trebui să iei cu tine încărcătorul atunci când pleci cu laptopul de acasă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț decent,
  • bluetooth

Contra:

  • rezoluția laptopului putea fi mai bună
  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-review.ro

Design - 8.3
Conectivitate - 8
Performanțe - 7.5

7.9

Accesibil

Acer Aspire ES1-512-C5QN este un device potrivit celor ce își doresc să îl utilizeze pentru activități office și multimedia, și mai puțin pentru programe solicitante.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.